ua en ru

"Арсенал" поступився в Стоці, "Інтер" і "Рома" розійшлися миром, а "Баварія" продовжила переможну ходу

"Рома" не змогла вразити ворота "Інтернаціонале" і не скористалася можливістю скоротити відставання від лідера серії А "Ювентуса". "Баварія" з допомогою хет-трику Ар'єна Роббена розгромила "Шальке" і до 20 очок збільшила відрив від другого місця, на яке піднялася дортмундська "Боруссія". Завдяки хет-трику Андре Шюррле "Челсі" обіграв "Фулхем" і до чотирьох очок збільшив відрив від "Арсеналу", який поступився другу сходинку "Ліверпулю".

"Рома" не змогла вразити ворота "Інтернаціонале" і не скористалася можливістю скоротити відставання від лідера серії А "Ювентуса". "Баварія" з допомогою хет-трику Ар'єна Роббена розгромила "Шальке" і до 20 очок збільшила відрив від другого місця, на яке піднялася дортмундська "Боруссія". Завдяки хет-трику Андре Шюррле "Челсі" обіграв "Фулхем" і до чотирьох очок збільшив відрив від "Арсеналу", який поступився другу сходинку "Ліверпулю".

Італія

Підопічні Руді Гарсії, програвши лише одного разу в цій кампанії, не змогли вразити ворота "Інтера" і тепер відстають від "Юве" на вісім балів. На самому початку голкіпер міланців Самір Ханданович не дав відзначитися Жервіньо, але вже на десятій хвилині забивати могли гості, у яких Мауро Ікарді пробив з вигідної позиції над поперечиною. Найбільш небезпечний момент у першому таймі також створив "Інтер", але Родріго Паласіо ним не скористався.

Незабаром після перерви на вістрі атаки римлян знову опинився Жервіньо, але свою команду виручив захисник Роланду. В одному з епізодів Раджа Ненгголан пробив занадто високо - "Рома" продовжувала спроби вирвати перемогу. Забити єдиний гол міг і Міралем П'яніч, але тут на висоті був Ханданович. У недільному матчі з "Міланом" лідер серії А "Ювентус" може збільшити відрив від переслідувачів.

Англія

Підопічні Жозе Моурінью, які обганяли перед сьогоднішніми матчами "канонірів" лише на одне очко, взяли верх над "Фулхемом". Шюррле протягом 17 хвилин другого тайму оформив хет-трик і приніс синім перемогу з рахунком 3:1. Перший гол у ворота Маартена Стекеленбурга форвард збірної Німеччини забив на 52-й хвилині. Потім 23-річному нападнику результативну передачу зробив Еден Азар, а ще через три хвилини він оформив хет-трик. Джон Хейтінга підсолодив пігулку "Фулхему".

"Арсенал", на відміну від "Челсі", свій поєдинок програв. Джонатан Уолтерс забив єдиний гол з пенальті, призначений за гру рукою у Лорана Кошельни. Підопічні Арсена Венгера тепер відстають від лідера на чотири бали.

"Ліверпуль" ввечері розгромив "Саутгемптон" (3:0) і наздогнав "Челсі", якому поступається лише за різницею м'ячів. У гостей забивали Луїс Суарес, Рахім Стерлінг і Стівен Джеррард. "Евертон" завдяки голу, який на 81-й хвилині забив вийшовший на заміну Ромелу Лукаку, взяв верх над "Вест Хемом" і піднявся на шосте місце в турнірній таблиці. Перемогу у суботу здобув і "Ньюкасл", який розгромив на виїзді "Халл Сіті" - 4:1.

Німеччина

Гельзенкірхенці, які пропустили в середу шість м'ячів від "Реала" в Лізі чемпіонів УЄФА, зазнали краху і на внутрішній арені. Вже на третій хвилині поєдинку в Мюнхені Давид Алаба не без допомоги рикошету послав м'яч зі штрафного за комір Ральфу Ферманну. Арьєн Роббен з близької відстані подвоїв перевагу, а Маріо Манджукіч точним ударом головою зробив рахунок 3:0. На 28-й хвилині Роббен знову відзначився, а після перерви голландець оформив хет-трик, реалізувавши пенальті на 77-й хвилині. Між цими двома подіями "Шальке" забив гол - Рафінья зрізав м'яч у свої ворота.

Дортмундська "Боруссія" скористалася поразкою "Байєра" і змістила леверкузенців з другої позиції. Команда Юргена Клоппа в рідних стінах розгромила "Нюрнберг" - 3:0. Всі голи були забиті у другому таймі. На 51-й хвилині рахунок відкрив Матс Хуммельс, який опинився першим на добиванні після того, як кіпер відбив удар Роберта Левандовскі з "другого поверху". На 64-й хвилині відзначився вже сам поляк, а в кінцівці Генріх Мхітарян оформив розгром.

"Байєр" зазнав третьої поразки поспіль у бундеслізі, де поступився "Майнцу-05". Єдиний гол з близької відстані забив Ерік Чупо-Мотинг. "Майнц" посунув з шостого місця менхенгладбахську "Боруссію", що поділила на виїзді очки з брауншвейзьким "Айнтрахтом" - 1:1. Такий же результат був зафисирован у поєдинку між "Аугсбургом" і "Ганновером". У господарів свій перший гол за німецький клуб забив капітан збірної Естонії Рагнар Клаван.

"Вердер" перервав серію з п'яти безвиграшних матчів і поклав на лопатки "Гамбург" - 1:0. Долю зустрічі на 19-й хвилині точним ударом низом вирішив Златко Юнузовіч.

Використані матеріали УЄФА