ua en ru

"Арсенал" і МЮ голів один одному не забили, а "Барса" вийшла в фінал Кубка Іспанії

У центральному матчі 26 туру англійської Прем'єр-ліги лондонський "Арсенал" приймав "Манчестер Юнайтед". Гра вийшла напруженою, але голів ніхто не зміг забити. "Барселона" пробилася на побачення з "Реалом" у фіналі Кубка Іспанії, "Наполі" розгромив "Рому", а "Баварія" забила п'ять м'ячів у Гамбурзі.

У центральному матчі 26 туру англійської Прем'єр-ліги лондонський "Арсенал" приймав "Манчестер Юнайтед". Гра вийшла напруженою, але голів ніхто не зміг забити. "Барселона" пробилася на побачення з "Реалом" у фіналі Кубка Іспанії, "Наполі" розгромив "Рому", а "Баварія" забила п'ять м'ячів у Гамбурзі.

Англія

На минулих вихідних "Арсенал" поступився лідерську позицію "Челсі", крупно програвши "Ліверпулю" - 1:5. Враховуючи, що у вівторок команда Жозе Моурінью втратила очки в поєдинку з "Вест Бромвічем", перемога знову виводила "канонірів" в лідери, але і вони обмежилися нічиєю. У матчі з "МЮ" ближче до голу був саме "Арсенал", у якого Лоран Косцельни небезпечно бив головою - Антоніо Валенсія встиг винести м'яч з-під поперечини.

"Ліверпулю" на виїзді довелося чимало помучитися з "Фулхемом", який двічі виходив вперед, але у підсумку програв з рахунком 2:3. Даніел Старрідж, який відзначився у восьмому матчі поспіль, відновив статус-кво після того, як в самому початку Коло Туре вразив власні ворота. Потім на гол Кірана Річардсона відповів Коутіньйо, а вже в доданий час Стівен Джеррард удром з пенальті приніс мерсисайдцям перемогу.
"Тоттенхем" закріпився на п'ятому місці, не залишивши на виїзді ні єдиного шансу "Ньюкаслу" (4:0), який програв третій матч поспіль. Дубль оформив Еммануель Адебайор, на рахунку якого вже вісім голів в турнірі. "Сток Сіті" і "Суонсі" зіграли внічию (1:1) а матчі "Манчестер Сіті" - "Сандерленд" і "Крістал Пелес" - "Евертон" перенесені на більш пізній термін.

Іспанія

В Іспанії все в дусі традицій - у фіналі турніру "Реал" зіграє з "Барселоною". Мадридці свою задачу вирішили ще у вівторок, а каталонцям для підсумкової перемоги в півфіналі над "Реал Сосьєдад" у середу вистачило нічиєї в Сан-Себастьяні - 1:1.

Після домашньої зустрічі "Барса" вела з рахунком 2:0, а на 27-й хвилині Ліонель Мессі протягнув м'яч через півполя і забив важливий гол на виїзді. Після перерви баски огризнулися ударом Карлоса Вели в штангу і голом Антуана Гризманна.

Італія

"Наполі" не підвів Дієго Марадону, присутнього на стадіоні "Сан-Паоло", вщент розбивши "Рому" і вийшов у фінал Кубка Італії, де зіграє з "Фіорентиною". Після виїзду в столицю команда Рафаеля Бенітеса поступалася в рахунку 2:3, але ще в першому таймі забила м'яч зусиллями Хосе Кальєхона і вийшла вперед за правилом виїзного гола.

Втім, вирішальними стали два голи у дебюті другого тайму. Протягом трьох хвилин ворота римлян вразили Гонсало Ігуаїн і бразилець Жоржиньо, який перебрався в Італію лише в січні. Біди гостей посилило видалення Кевіна Стротмана.

Німеччина

Несподіваного результату в 1/4 фіналу домігся "Кайзерслаутерн". За рахунок гола Рубена Иттергора клуб другої бундесліги обіграв у Леверкузені "Байєр". Норвежець забив на 114-й хвилині, а до цього у першому екстра-таймі Мохаммаду Ідріссу не реалізував у складі гостей пенальті.

"Баварія" була явним фаворитом у зустрічі з "Гамбургом", але і це не завадило їй перевершити передматчеві очікування. Чинний володар трофею знищив суперника на його ж полі - 5:0. Тричі забив Маріо Манджукич, по разу - Арьєн Роббен і Данте. Важливою подією став також вихід на 65-й хвилині на заміну Бастіана Швайнштагера, зігравшого вперше з моменту листопадової операцію на гомілкостопі.

У зустрічі "Хоффенхайма" і "Вольфсбурга" блищав Рікардо Родрігес. Захисник "вовків" двічі реалізував пенальті, а після вилучення. Його команда в підсумку виграла з рахунком 3:2, а переможним став гол Баса Доста.

Нагадаємо, що раніше Кріштіано Роналду знову обіграв "Атлетіко", а "Челсі" не зміг впоратися з "Вест Бромвічем".

Використані матеріали УЄФА