ua en ru

"Арсенал" і "Ман. Сіті" не виявили переможця, "Барселона" виграла у дербі, а "Реал" розгромив земляків

У кращих європейських чемпіонатах відбулися чергові тури. Поєдинки пройшли 29 березня.

У кращих європейських чемпіонатах відбулися чергові тури. Поєдинки пройшли 29 березня.

Іспанія

Рахунок у матчі "Атлетик" - "Атлетико" відкрив Ікер Муньяін, який красиво переграв Тібо Куртуа. На 22-й хвилині Хосе Соса кинув у прорив Дієго Косту, і той впевнено забив свій 25-й гол у цьому чемпіонаті. Переможний м'яч на 55-й хвилині провів Коке, головою з подачі Луїса Філіпе. "Атлетик" догравав вдесятьох через вилучення Аймерика Лапорте і залишився на четвертому місці. "Матрацники" знову на очко випереджають "синьо-гранатових".

Розпечатати ворота господарів стадіону "Корнелья-Ель Прат" синьо-гранатові змогли лише після того, як на 76-й хвилині Хаві Лопес зіграв рукою в своїй штрафній. Мессі підійшов до "точки" і переграв голкіпера "Еспаньола" Франсиско Касилью. До цього "блауграна" майже нічого не могли вдіяти з в'язкою обороною команди Хав'єра Агірре.

Хоча все ж Неймар занапастив вірний момент, а Жерар Піке влучив в штангу, до епізоду з пенальті "Еспаньол" і сам здійснював небезпечні вилазки вперед зусиллями Пиззи і Серхіо Гарсії. В кінцівці, втім, господарі залишилися вдесятьох, так як Касилья за межами штрафного рукою відбив м'яч після удару Мессі.

В останньому матчі суботи "Реал" теж впорався зі своїм завданням. Після двох поспіль поразок від "Барселони" і "Севільї" мадридці на "Сантьяго Бернабеу" забили п'ять м'ячів "Райо Вальєкано". Вже на 15-й хвилині свій 28-й гол у сезоні забив Кріштіану Роналду.

На початку другого тайму Даніель Карвахаль подвоїв перевагу, а потім Гарет Бейл оформив дубль за три хвилини, причому другий м'яч був забитий після сольного проходу і вийшов особливо красивим. Остаточний результат встановив Альваро Мората. Команда Карло Анчелотті залишилася на третьому місці, поступаючись лідеру три очки.

Англія

"Челсі" вирушив на "Селхерст Парк" з однією метою - збільшити відрив від "Ліверпуля", який у неділю приймає "Тоттенхем". Проте займаючий 16-е місце "Крістал Пелес" цілком заслужено повів у рахунку на 52-й хвилині, коли Террі зрізав м'яч у власні ворота. У підсумку "Челсі" програв другий поспіль матч на виїзді, а "Пелес" переміг на "Стемфорд Брідж" вперше за 24 роки. "Ліверпуль", у свою чергу, отримав шанс вирватися в лідери.

"Манчестер Сіті" теж втратив можливість піднятися на перше місце, так як обмежився нічиєю з "Арсеналом" - 1:1. Три очки в лондонському матчі виводили "Сіті" в лідери за кращою різницею м'ячів, і на 18-й хвилині Давід Сільва розпечатав ворота "канонірів". Але на початку другого тайму Матьє Фламіні відновив рівність. "Арсенал" залишився на четвертому місці, "городяни" - на третьому. Від "Челсі", вони відстають на два бали, від "Ліверпуля" - на один, але мають порівняно з ними два і один матч в запасі відповідно.

"Манчестер Юнайтед", що йде на сьомій позиції, пропустив першим, але відігрався і в підсумку розгромив "Астон Віллу" з рахунком 4:1. Хоча на 13-й хвилині Ешлі Уествуд ударом зі штрафного вивів "Віллу" вперед, всього сім хвилин потому Уейн Руні замкнув головою навіс Сіндзі Кагави, а незадовго до перерви точно виконав пенальті. Потім свій перший гол за "Юнайтед" забив Хуан Мата, а на останніх хвилинах Хав'єр Ернандес відзначився з близької відстані.

Італія

"Мілан" відкрив рахунок у матчі з "К'єво" на четвертій хвилині, коли Балотеллі потужним ударом вразив ворота Мікаеля Агацци після розіграшу кутового. Кака подвоїв перевагу ще в першому таймі. Після пасу Кейсуке Хонди бразилець прийняв м'яч грудьми і переграв Агацци з близької відстані. На сьомій хвилині другого тайму Кака відзначився знову, забивши сьомий гол у сезоні.

Голкіпер "К'єво" парирував удар Хонди головою, але південноамериканський півзахисник добив м'яч у сітку з лінії штрафної. Під завісу матчу після фолу Крістіан Дзаккардо у штрафному "Мілана" на Сириле Терео був призначений пенальті, але останній з 11-метрового влучив у поперечину. Міланці в результаті піднялися на дев'яту сходинку, а "К'єво" залишився на 16-й.