ua en ru

"АероСвіт" заявляє про стабілізацію графіку виконання рейсів

Авіакомпанія "АероСвіт" заявляє про стабілізацію графіку виконання рейсів. Про це йдеться у повідомленні авіакомпанії.

Раніше повідомлялося, що в аеропорту "Бориспіль" по причинах, не пов'язаних з діяльністю служб аеропорту, затримуються рейси "АероСвіту".

13 червня "АероСвіт" стабілізувала графік виконання авіарейсів. На сьогодні ймовірне запізнення відправки та прибуття кількох авіарейсів компанії, "що є винятково наслідком збоїв у розкладі польотів у попередні дні".
"Водночас авіакомпанія вносить оперативні зміни у програму польотів. Зокрема, переноситься час вильоту/прибуття авіарейсів із урахуванням оптимального використання наявного флоту та нових літаків, котрі будуть задіяні найближчим часом. Існуючі та планові провізні місткості перерозподіляються у відповідності до завантаженості авіарейсів", - йдеться у повідомленні.

У цьому зв'язку авіакомпанія просить пасажирів під час придбання авіаквитків обов'язково наполягати на внесенні агентами із продажу перевезень даних про контактні номери телефонів у бронювання. Це необхідно для забезпечення оперативного оповіщення пасажирів про зміни у розкладі польотів.

Раніше авіакомпанія "АероСвіт" анонсувала наміри прискорити укладання договорів лізингу додатково трьох літаків - одного ATR-72 та двох Boeing 737-700, а також пришвидшити процедуру поставки 2 нових Embraer 190.
Причиною затримок авіарейсів, що почастішали 8-11 червня, авіаперевізник називав несподіване виведення з експлуатації у травні цього року чотирьох літаків зарубіжних перевізників-партнерів та затримку із поставкою двох нових повітряних суден із незалежних від "АероСвіту" причин.

Відсутність повітряних суден, на які компанія розраховувала, складаючи розклад польотів, суттєво обмежило можливості перевізника у резервуванні літаків, яке є необхідним на випадок технічних збоїв.

13 червня очікується запізнення вильоту/прибуття авіарейсів із/до Копенгагена, Вільнюса, одного денного рейсу із Москви, невеликі затримки прибуття в аеропорт "Бориспіль" літака із Варшави, Нью-Йорка (через погодні умови на маршруті) і, як наслідок, рейсу Київ-Тбілісі, який має взяти на борт транзитних пасажирів зі Сполучених Штатів.