ua en ru

"АероСвіт" заявляє про необгрунтоване затримання своїх судів у ряді зарубіжних аеропортів

Авіакомпанія "АероСвіт" має намір повернути в експлуатацію літаки, необгрунтовано затримані в ряді зарубіжних аеропортів. Відповідну заяву розповсюдила сьогодні прес-служба "АероСвіту".

"Зараз створюються штучні перешкоди поверненню в експлуатацію літаків, зупинених в ряді зарубіжних аеропортів, і відновленню регулярності польотів компанії. В різних регіонах польотів "АероСвіту" низка провайдерів в порушення діючих угод в ультимативній формі вимагають від авіакомпанії попередньої оплати за ще не надані послуги", - наголошується в заяві авіаперевізника.

Як повідомляють в компанії, зокрема, у Варшаві навіть після оплати за обслуговування в аеропорту ім. Шопена літак "АероСвіту" з 7 січня 2013 р. не випускається в зворотний рейс під приводом несплати послуг за аеронавігації в зоні аеропорту.

"Авіакомпанія заявляє, що не має поточної заборгованості перед Польським агентством з аеронавігації та вважає неправомірною затримку свого повітряного судна", - підкреслюють в "АероСвіті". У зв'язку з цим компанія веде переговори з польською стороною про відміну заборони на обслуговування рейсів Київ-Варшава-Київ та приведення взаємовідносин з польськими провайдерами послуг у відповідність до чинних угод.

Аналогічні переговори також ведуться з низкою хендлінгових агентів, які висунули необгрунтовані вимоги до авіакомпанії.

Раніше повідомлялося, що аеропорт "Бориспіль" не буде призупиняти обслуговування рейсів авіакомпанії "АероСвіт" сьогодні з 12:00.

Читайте також: Turkish Airlines призупинила співпрацю з "Аеросвітом"