ua en ru

"АероСвіт" погасив заборгованість у 521 тис. дол. за аеронавігаційне обслуговування в Росії за жовтень 2012 р

Український авіаперевізник приватне акціонерне товариство "Авіакомпанія "Аеросвіт", вимушене скасувати низку рейсів через припинення обслуговування в деяких аеропортах, погасило заборгованість за аеронавігаційне обслуговування (АНО) в повітряному просторі РФ за жовтень 2012 р. у розмірі 521 тис. дол. Про це говориться в повідомленні Федерального агентства повітряного транспорту (Росавіація).

При цьому термін погашення заборгованості за аеронавігаційне обслуговування за листопад 2012 р. у розмірі 697 тис. дол. закінчується 24 січня 2013 р.

"Враховуючи погашення авіаперевізником заборгованості за жовтень 2012 р., "Державна корпорація по організації повітряного руху в РФ" ухвалила рішення про зняття обмежень на надання АНО повітряним судам ПрАО "Авіакомпанія "АероСвіт" з 00:00 за московським часом 15 січня 2013 р. по 24 січня 2013 р.", - говориться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що "Державна корпорація по організації повітряного руху в РФ" з 15 січня 2013 р. може припинити обслуговування повітряних судів української авіакомпанії "АероСвіт".

Останній раз Державна корпорація по організації повітряного руху відмовила в аеронавігаційному обслуговуванні повітряних судів "АероСвіту" в кінці грудня 2012 р. Тоді авіаперевізник зумів погасити прострочену заборгованість, але потім знов накопичив її.
Авіакомпанія "АероСвіт" 5-8 січня 2013 р. була вимушена скасувати низку рейсів через припинення обслуговування в деяких аеропортах, зокрема у Варшаві, Стокгольмі, Копенгагені, Тель-Авіві. Зупинка літаків компанії у вказаних пунктах, у свою чергу, обмежила можливості "АероСвіту" в забезпеченні своєчасного виконання рейсів в інших напрямах.

"АероСвіт" в грудні 2012 р. звернувся до суду із заявою про початок процедури банкрутства. У компанії відзначали, що на такий крок вона пішла в рамках оптимізації своєї діяльності. В авіакомпанії роз'яснили, що звернення до господарського суду Київської області із заявою про збудження справи про банкрутство направлене на запуск процедури санації, відновлення платоспроможності і забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязі.

Нагадаємо, 11 грудня 2012 р. Росавіація зняла обмеження на використання повітряного простору РФ для "АероСвіт", оскільки авіакомпанія погасила заборгованість перед "Дежкорпорацією по організації повітряного руху в РФ" у розмірі 246 тис. дол.

Про те, що польоти компанії "АероСвіт" можуть бути припинені, стало відомо 5 грудня. Тоді Росавіація повідомила, що борг українського перевізника за аеронавігаційне обслуговування на повітряних трасах перевищив 1 млн дол., аеропортове і аеронавігаційне обслуговування в Шереметьєво - 180 тис. дол. Пізніше повідомлялося, що компанія почала частково погашати борги.

Компанія виконує польоти в аеропорти Москви Шереметьєво і Внуково. Також "АероСвіт" літає до Калінінграда, Ростова-на-Дону і Санкт-Петербурга.

Читайте також: Майже всі скорочені рейси "АероСвіту" будуть відновлені протягом двох місяців, - Державіаслужба