ua en ru

"Аеросвіт" подав позов проти ДП "Антонов" на десятки мільйонів гривень, - Гуртовий

"Аеросвіт" подав позов проти ДП "Антонов" на десятки мільйонів гривень. Про це під час прес-конференції з провідними економічними виданнями сказав в.о. гендиректора "Аеросвіту" Григорій Гуртовий, передає кореспондент РБК-Україна.

На питання про те, з якої причини "Аеросвіт" відмовився від експлуатації Ан-148, Гуртовий відповів: "Тому що це неефективно. Літак був не готовий до регулярної експлуатації. У нас були великі проблеми з експлуатацією цього літака... Ми свою позицію щодо літаків Ан-148 і Ан-158 безпосередньо висловили виробникові".

На уточнююче питання про те, якими саме аргументами керувалося керівництво "Аеросвіту" при розриві угоди, в.о. гендиректора заявив: "У нас є позов, який ми подали проти "Антонова" за наслідками спільної експлуатації. Він обчислюється десятками мільйонів гривень... Ми показали всі затримки, неготовність до експлуатації. Проблеми, які виникали з пасажирами, коли літак для того, щоб його забрати на виставку, знімався з регулярного розкладу без повідомлення, і відлітав на місяць. Є свої нюанси. Зараз цим питанням займаються юристи".

Зазначимо, Гуртовий також повідомив, що "Аеросвіт" купує у "Укртатнафти" паливо за ціною близько 1200-1300 дол./т.