ua en ru

"АероСвіт" заперечує факт заборгованості перед "Украерорухом"

"АероСвіт" категорично заперечує заяву "Украероруху" про нібито зростаючу заборгованість компанії перед держпідприємством і припинення виплат за раніше надані послуги. Насправді "АероСвіт" не має заборгованості по поточних послугах і поетапно погашає заборгованість за попередній період, передає прес-служба компанії

Черговий платіж авіакомпанії у розмірі 3 млн грн в рахунок попередньої заборгованості "Украерорух" підтвердив не далі як 24 квітня. Наступний платіж компанії на рахунки "Украероруху" двома траншами намічено на найближчий час, повідомляє прес-служба.

"Украерорух" у своїй заяві також невиправдано завищив дані про сумарну заборгованість авіакомпанії. Насправді, загальна заборгованість "АероСвіту" перед "Украерорухом" на сьогоднішній день складає 16,4 млн грн без урахування рахунків і актів по фактично наданих послугах у квітні, які будуть надані компанії до середини травня", - сказано в повідомленні.

Київською транспортною прокуратурою проводиться перевірка додержання вимог законодавства при здійсненні розрахунків за послуги "Украероруху". Встановлено, що "АероСвіт" заборгував державному підприємству майже 33 млн грн. За результатами перевірки будуть вжиті заходи прокурорського реагування.

Нагадаємо, "Украерорух" заявив, що "АероСвіт" і "МАУ" заборговували йому 100 млн грн.