ua en ru

Полторак обговорив з конгресменами США надання Україні летальної зброї

Полторак обговорив з конгресменами США надання Україні летальної зброї Фото: Степан Полторак зустрівся з представниками Конгресу США

На думку міністра, російська збройна агресія - це виклик не лише Україні, а й Євроcоюзу та НАТО

Міністр оборони України Степан Полторак на зустрічі з представниками Конгресу США Вільямом Флоресом та Ендрю Харрісом обговорив ситуацію на Донбасі, стан відведення військ та надання Україні летальної зброї. Про це повідомила прес-служба Міноборони.

Під час зустрічі Полторак зокрема зазначив, що Російська Федерація продовжує агресію та не дотримується досягнутих домовленостей.

"Російська збройна агресія - це виклик не лише Україні, а й Європейському Союзу та країнам-членам НАТО", - вважає міністр.

У свою чергу конгресмен Вільям Флорес запевнив у подальшій підтримці США України, як на політичній арені, так і в наданні практичної допомоги.

"Американці вражені стійкістю українців та їхнім прагненням до незалежності та європейського майбутнього. Конгрес США підтримує Україну на законодавчому рівні, в тому числі й у питаннях підтримання та продовження санкцій проти РФ", - зазначив конгресмен.

Також сторони обговорили нагальні потреби українського війська, аби допомога, яка надходить та в подальшому надаватиметься партнерами, була саме актуальною.

Нагадаємо, голова Пентагону Ештон Картер раніше заявив, що передання летальної зброї США Україні залежить від виконання Росією мінських угод.