Може бути небезпечна: вчені повідомили про несподівану властивість жувальної гумки

Ілюстративне фото (pxhere.com)
Ілюстративне фото (pxhere.com)

Фахівці провели нове дослідження про щоденне вживання жувальної гумки

Нове дослідження показало, що регулярне вживання жувальної гумки може бути небезпечно для здоров'я людини. Про це пише Healthy Style.

Вчені з Бингемтонского університету провели нове дослідження і з'ясували, що регулярне вживання жувальної гумки може заважати роботі тонкого кишечника, так як до її складу входить діоксид титану (Е171, титанові білила).

Ця харчова добавка міститься не тільки в жувальній гумці. Її використовують в якості барвника в цукерках, цукровій пудрі, знежиреному молоці і хлібобулочних виробах.

Фахівці відзначають, що регулярне вживання цієї добавки заважає клітинам тонкого кишечника засвоювати поживні речовини і якісно виконувати функції імунологічного захисту.

У ході дослідження було встановлено, що одноразове застосування не мало великого впливу на клітини кишечника, а от регулярне – три рази на день протягом п'яти днів зменшило кількість абсорбтивных виступів на їх поверхні, що призвело до ослаблення кишкового бар'єру, уповільнення метаболізму і погіршення всмоктування деяких поживних речовин– заліза, цинку і жирних кислот

"Оксид титану – популярна харчова добавка, що люди їдять багато і довго. Не хвилюйтеся, він вас не вб'є. Але про деякі його ефекти знати все ж не завадить. Наночастинки титанових білил змінюють функції тонкого кишечника. Щоб зменшити їх вплив, потрібно уникати оброблених харчових продуктів, особливо – жуйок і цукерок", - пояснила співавтор дослідження Гретхен Малер.

Вона зазначила, що діоксид титану вважається безпечним барвником, а його потрапляння всередину людського організму – неминуче, так як ця добавка використовується у виробництві фарб, паперу, пластмас, мила, зубної пасти та косметики. Також діоксид титану є активним інгредієнтом в мінеральній основі сонцезахисних кремів і блокує ультрафіолетове світло.

До речі, раніше ми писали про те, що вчені спростували міф про користь вітаміну D.

А також ми розповідали про те, що дієтолог розповіла, які фрукти сприяють роботі мозку.

Відео: РБК-Україна

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся