Печиво через м'ясорубку: як приготувати унікальний десерт родом з дитинства
Скріншот відео: Таким буде наше печиво
Печиво через м'ясорубку - цікавий десерт до чаю, який багато хто пам'ятає з дитинства. Рецепт унікальний тим, що частину інгредієнтів в ньому можна замінювати іншими. З однієї порції тіста можна напекти аж три дека смаколиків.
Рецептом поділилася українська кулінарка Лілія Цвіт.
Інгредієнти:
- масло - 200 г
- борошно - 550-600 г
- розпушувач - 2 ч. л.
- майонез - 100 г (3 ст. л)
- цукор - 160 г (1 склянка)
- яйця - 3 шт.
Масло можна замінити маргарином, або додати половину смальцю. Замість майонезу можна додати сметану, чи кефір.
Покрокове приготування
Змішуємо масло з борошном і розпушувачем, щоб утворилася борошняна крихта. Додаємо яйця, цукор і майонез.
Замішуємо густе еластичне тісто.
За допомогою спеціальної насадки на м'ясорубку формуємо ковбаску з печива. Нарізаємо його порційними частинами, викладаємо на деко, встелене пергаментом.
Печиво випікається в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати недорогі рогалики на воді, коли нема масла, молока і яєць.
Підписуйтесь на дружній Telegram-канал, який висвітлює всі злочини РФ проти України.