ua en ru

Як приготувати енергетичні батончики самостійно: стануть в нагоді в будь-якій ситуації

Як приготувати енергетичні батончики самостійно: стануть в нагоді в будь-якій ситуації Фото: Як приготувати енергетичні батончики самостійно (freepik)

Енергетичні батончики можуть стати відмінним варіантом перекусу в дорозі або ж в умовах, коли немає можливості повноцінно поїсти. Ці батончики готуються просто, не займають багато місця, але здатні відмінно підтримати сили.

Як приготувати енергетичні батончики самостійно з продуктів, які є в наявності, розповіли в Zaxid.net.

Найпопулярніші інгредієнти - вівсянка, сухофрукти, горіхи. У них можна додавати також шоколад, кокосову стружку, овочі або фрукти.

Батончики із сухофруктів

  • Ізюм 100 г
  • фініки 100 г
  • курага 100 г
  • вівсяні пластівці 100 г
  • суміші горіхів і насіння 100 г
  • апельсиновий сік 3 ст. л.

Замочити сухофрукти на 10-15 хв в теплій воді та видалити кісточки (якщо потрібно). Перебити в блендері по черзі: м'які сухофрукти до однорідної маси, потім вівсянку до крихти та горіхову суміш.

Змішати всі інгредієнти, додати апельсиновий сік. Викласти масу на пергамент або змащене деко маслом і сформувати брикет товщиною не більше 2 см. Випікати в розігрітій до 180°C духовці 20-30 хв. Готовий брикет розрізати на 10 частин.

Батончики з шоколадом і родзинками

  • твердий темний шоколад 100 г
  • волоські горіхи 100 г
  • Ізюм 50 г
  • фініки 250 г
  • вівсяні пластівці 300 г
  • мед 2 ст. л.
  • журавлина або інші в'ялені ягоди 50 г

Вівсяні пластівці викласти на деко і підсушити в духовці на 170 градусів протягом 10 хв, потім подрібнити в блендері. Горіхи та шоколад подрібнити ножем або в блендері у велику крихту. Видаліть кісточки з фініків і подрібніть в блендері. Змішайте всі інгредієнти.

Форму застелити харчовою плівкою. Суміш викласти у форму і сформувати брикет товщиною не більше 2 см. Покласти в морозилку на 20 хвилин. Готовий брикет розрізати на кілька батончиків. Бажано кожен загорнути в плівку.

Батончики з яблуком і арахісом

  • сушені яблука 100 г
  • арахіс 100 г
  • фініки 250 г
  • вівсяні пластівці 100 г
  • мед 2 ст. л.
  • журавлина або вишня в'ялена 50 г
  • кориця 1 ч. л.
  • насіння кунжуту 2 ст. л.

Вівсяні пластівці викладіть на деко і підсушіть в духовці на 170° 10 хвилин, потім подрібніть в блендері. Арахіс і яблука подрібнити ножем або в блендері у велику крихту. Видалити кісточки з фініків і подрібнити в блендері. Додати кунжут. Змішайте всі інгредієнти.

Форму застелити харчовою плівкою. Суміш викласти у форму і сформувати брикет товщиною не більше 2 см. Покласти в морозилку на 20 хвилин. Готовий брикет розрізати на кілька батончиків. Готовий брикет розрізати на кілька батончиків. Бажано кожен загорнути в плівку.

Мигдалево-кокосові батончики

  • мигдаль 100 г
  • кокосова стружка 50 г
  • Ізюм 100 г
  • курага 50 р.
  • щіпка кориці

Мигдаль, родзинки та корицю подрібнити в блендері. Додати курагу і знову перемішати в блендері. Додати кокосову стружку і перемішати ще раз.

Готову масу розкачати. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на 40 хв, Потім розрізати на квадратики. Бажано кожен загорнути в плівку.

Морквяні батончики з сиром

  • терта морква 200 г
  • насіння гарбуза 50 г
  • волоські горіхи 100 г
  • насіння соняшнику 50 г
  • мелений коріандр 1 ч. л.
  • щіпка солі
  • терте яблуко 1 шт.
  • вівсянка 100 г
  • тертий сир 150 г
  • томатний сік 100мл.

Змішайте всі складові. Покласти на деко Папір для випікання, на нього викласти суміш шаром товщиною не більше 2 см. Підсушити при 170°C протягом 40-50 хв та розрізати на маленькі прямокутники.

Кокосово-бананові батончики

  • банани 2 шт.
  • фініки 300 г
  • кокосова стружка 150 г
  • вівсяні пластівці 400 г
  • насіння соняшнику 3 ст. л.

Видалити кісточки з фініків. Фініки та банани подрібнити в блендері до стану каші. Змішайте всі інгредієнти. Викласти масу на пергамент або змащене маслом деко і сформувати брикет товщиною не більше 2 см.

Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 20 хвилин. Готовий брикет розрізати на кілька частин.

Вівсяні батончики з кленовим сиропом

  • вівсяні пластівці 400 г
  • мигдальне масло 200 мл.
  • ванілін
  • кленовий сироп (можна замінити медом) 100 мл.
  • яйця 2 шт.
  • кокосова стружка 100 г
  • щіпка соди.

Розігріти духовку до 160°C. Змішати вівсяні пластівці, сироп, соду, яйця і ванілін. До готової суміші додати кокосову стружку і знову перемішати. На форму для випічки покласти папір для випічки та викласти на неї приготовлену суміш.

Випікайте протягом 10-15 хвилин, поки суміш не стане коричневого кольору. Розрізати на прямокутники.