Чому варто їсти в один і той же час: дієтолог дала вичерпну відповідь
Експерт розкрила плюси режимного харчування
Харчування в один і той же час за годинником – одна з робочих схем зниження ваги. Дієтолог Ольга Усенко докладно розповіла на сторінці в Instagram, чому варто організувати прийом їжі через рівні проміжки часу і дотримуватися режимного харчування.
Є дані, що організм піддається тренуванням і тому виробивши режим за типом: 8:00 сніданок; 12:00 обід; 15:00 обід; 19:00 вечеря, він буде готуватися до цього часу, відбувається вироблення умовного рефлексу, з допомогою якого порушується голод в одне і теж час.
Такий інструмент допоможе:
- не переїдати, так як дикого почуття голоду не буде;
- кращому травленню. Вважається, що буде краще травлення і краще засвоєння, так як відбувається більш активне вироблення слини і шлункового соку.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Якщо ж ми їмо хаотично через нестабільний часу пробудження, ненормований графіка роботи і все, що ми можемо зробити - це вирахувати часовий проміжок між прийомами їжі, то це теж добре.
У таких випадках намагайтеся робити розрив 3-4 години, краще 4, відштовхуючись від часу сніданку. Ваша дробність харчування у такому разі залежатиме від ранкового прийому їжі, це може бути і 3-х разовий раціон, 5-и разовий або 4-х разовий.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Але в цьому випадку найголовніше - навчитися правильно розташовувати продукти протягом дня і розуміти різницю між схемами харчування. Правильно і гармонійно балансувати в раціоні.
Раніше експерт по схудненню і правильному харчуванню Катя Медушкина розповіла про оптимальні способи приготування їжі для тих, хто худне.