Паста Карбонара з вершками і гірчицею: навіть краще, ніж в Італії

Паста Карбонара (фото: прес-служба СТБ)
Паста Карбонара (фото: прес-служба СТБ)

Гірчиця додасть соусу для пасти пікантності

Учасник популярного кулінарного шоу МастерШеф на каналі СТБ Іван Мілановіч поділився своїм фірмовим рецептом пасти Карбонара. При цьому варіант італійського блюда від українського кулінара містить у собі вершки і гірчицю, які не зустрічаються в класичному рецепті пасти Карбонара. Однак запропонований варіант вийде ще більш смачним.Паста Карбонара з вершками і гірчицею: навіть краще, ніж в Італії

Учасник шоу МастерШеф Іван Мілановіч

Учасник шоу МастерШеф Іван Мілановіч (фото: прес-служба)

Паста Карбонара від Івана Милановича — інгредієнти:

Для тіста:

  • 175 г борошна семола
  • 75 г пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 2 жовтки
  • 20 г оливкової олії
  • 15-20 г теплої води
  • Сіль

Для соусу:

  • Бекон 100 г
  • Пармезан 100 г
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Вершки 200 г
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Чорний перець
  • Сіль

На тему: Як приготувати корисний суп з осінніх овочів: порада дієтолога.

Паста Карбонара з вершками і гірчицею: спосіб приготування:

  1. Для тіста потрібно змішати всі інгредієнти, перемішати, загорнути у харчову плівку і дати настоятися 20-30 хвилин.
  2. Розкачуємо тісто з допомогою машинки для пасти або вручну. Нарізаємо пасту у вигляді тальятелле: довгі смужки шириною 8 мм
  3. Відварюємо в киплячій підсоленій воді до стану аль денте. (збереження після термічної обробки відчутної при укусі внутрішньої пружності).
  4. "Для соусу я кидаю пару зубчиків часнику в вершкове масло. Коли часник віддасть аромат, його можна дістати. Далі в цьому маслі потрібно обсмажити нарізаний бекон, ввести вершки, додати пармезан і довести до смаку за допомогою спецій, — ділиться секретами приготування Іван Мілановіч. — Я додаю в соус ложечку гірчиці. Це надає соусу пікантності".
  5. Подати пасту в глибоку тарілку. Полити соусом, посипати пармезаном. Прикрасити листочками базиліку.

Нагадаємо, раніше LITE ділився рецептом від переможниці шостого сезону МастерШеф. Асмік Гаспарян розповіла, як приготувати легкий і смачний сніданок — Перець а-ля Прованс.

Також зверніть увагу на рецепт скрамбла з овочами, який наситить і не зіпсує фігуру.

Їстівні квіти. Квіти на обід. Підбірка про те, як використовуються квіти в кулінарії (відео: РБК-Україна)

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся