Масляна на порозі: рецепт незвичайних млинців від Євгена Клопотенко
Масляна починається 8 березня і триватиме цілий тиждень до початку Великого посту. Основною традиційною стравою на Масницю є млинці. Переможець шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко розповів свій рецепт млинців, який вас точно здивує.
Свої покрокові рецепти млинців відомий кулінар розмістив на особистому сайті.
"Сьогодні я поділюся рецептом млинців. Я розповім вам базовий рецепт і поділюся кількома секретами, як урізноманітнити звичайне тісто. А далі ви вже самі вирішуйте, яку начинку в них загортати", - написав Клопотенко.
Млинці ягідні, печінкові та з броколі
Інгредієнти:
- 1 л молока
- 4 шт. яєць
- 250 г борошна
- 2 ст. л. цукру
- Щіпка солі
- 50 мл рослинної олії
Тісто для млинців
В молоко додаємо сіль, цукор, яйця і рослинну олію. Збиваємо до однорідної маси. Потім частинами, поступово додаємо борошно і збиваємо до отримання потрібної густоти.
Млинці з броколі
- Готове тісто для млинців
- 200 г броколі, звареною на пару
- 20 г цедри апельсина
- 2 ст. л. овочевого бульйону
- 0,5 ст. л. цукру
Відварену броколі подрібнюємо в блендері з овочевим бульйоном до пюреобразного стану. Для смаку та аромату додаємо цукор і цедру апельсина. Додаємо суміш в тісто для млинців.
Ягідні млинці
- Готове тісто для млинців
- 200 г заморожених ягід
- 1 паличка кориці
- 3 гвоздики
- половинка груші
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. соку буряка
Ягоди розморозити та відварити у воді з корицею, цукром і гвоздикою. Додати до ягід грушу і варити ще 5 хвилин. Прибираємо грушу, спеції, а ягоди перетираємо через сито. Додаємо в готове тісто ягідний сироп і буряковий сік, доводимо тісто до потрібної консистенції.
Печінкові млинці
- Готове тісто для млинців
- 250 г курячої печінки, вимоченої в молоці
- 1 яблуко
- 0,5 ст. л. цукру
- 0, 25 ст. л. меленого імбиру
Печінку разом з яблуками подрібнюємо в блендері. Додаємо імбир і трохи цукру. Добре перемішуємо. Отриману суміш змішати з тестом для млинців.
Євген Клопотенко розповів, як приготувати ідеальні млинці
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відомий кулінар поділився простим рецептом млинців з секретним інгредієнтом.