ua en ru

Відомий кулінар поділився спрощеним і бюджетним варіантом легендарної котлети по-київськи

Відомий кулінар поділився спрощеним і бюджетним варіантом легендарної котлети по-київськи Фото: Герман дав простий рецепт котлет по-київськи (прес-служба каналу "Україна")

Котлета по-київськи вважається однією з найпопулярніших українських страв у всьому світі. Але у приготуванні ця страва досить складна, і щоб зробити її ідеальною, треба знати кілька важливих таємниць.

Але відомий телекулінар Григорій Герман у програмі "Ранок з Україною" розповів, як приготувати дуже схожу страву, тільки набагато простішу - ідеальної форми, на кісточці, але зі своїм сюрпризом всередині.

Для приготування курячих ніжок а-ля "Котлета по-київськи" за рецептом ведучого каналу "Україна" знадобляться:

  • Гомілки курячі - 4 шт.
  • Олія - 3 ст. л.
  • Вода - 250 мл
  • Часник - 2 зуб.
  • Розмарин - 2 гіл.
  • Картопля - 3 шт.
  • Моцарела - 200 г
  • Борошно - 2 ст.л.
  • Яйце - 2 шт.
  • Сухарі панірувальні - 100 г
  • Паприка мелена, гірчиця мелена, сіль і перець

Покроковий рецепт страви

Картоплю помити і відправити у духовку запікатись. Тим часом можна приготувати гомілки. Поставити пательню на вогонь і додати трохи олії. Обережно зняти шкіру з гомілок. Відправити гомілки на розігріту пательню та додати один зубчик часнику і гілочку розмарину.

Відомий кулінар поділився спрощеним і бюджетним варіантом легендарної котлети по-київськи

Спрощений рецепт котлети по-київськи (фото: скріншот)

Коли гомілки набули золотавого кольору, обережно влити склянку води і накрити пательню кришкою. Тушкувати курку майже до готовності - протягом 30-40 хвилин. Обібрати м’ясо, проте кісточки викидати не варто. Подрібнити м’ясо та пересипати в окрему миску.

Готову картоплю дістати з духовки, очистити від шкірочок і натерти. Змішати м’ясо з картоплею. Подрібнити зелень і закинути в начинку, посолити і поперчити. Натерти сир і теж додати до начинки. Ретельно перемішати.

Відомий кулінар поділився спрощеним і бюджетним варіантом легендарної котлети по-київськи

Кулінар Григорій Герман дав бюджетний рецепт котлети по-київськи (фото: скріншот)

Для паніровки борошно змішати з паприкою і висипати суміш в одну миску. В іншій збити два яйця. А в третю миску відправити панірувальні сухарі та суху гірчицю.

Відомий кулінар поділився спрощеним і бюджетним варіантом легендарної котлети по-київськи

Спрощений рецепт котлети по-київськи (фото: скріншот)

З фаршу сформувати котлету, в середину якої вкласти кісточку. Занурити у борошно, яйця, а потім у панірувальні сухарі. Смажити у фритюрі до готовності.

Відомий кулінар поділився спрощеним і бюджетним варіантом легендарної котлети по-київськи

Рецепт бюджетного та простого варіанту котлети по-київськи (фото: скріншот)