4000 гривень повторно. Як українцям отримати гроші на ліки у Польщі

4000 гривень повторно. Як українцям отримати гроші на ліки у Польщі Фото: Покупці в аптеці (unsplash.com/tbel-abuseridze)

Українці в Польщі знову можуть отримати безплатні ліки на суму 500 злотих. Це стало можливо завдяки програмі однієї з найбільших американських гуманітарних організацій Direct Relief.

Як зареєструватися на допомогу, TRAVEL РБК-Україна повідомляє з посиланням на Yavp.pl.

Як можна отримати гроші та на які ліки їх можна витратити

Вперше збір заявок проводили наприкінці квітня 2022, згодом організація зробила паузу для отримання додаткових фінансів. Вдруге програма допомоги стала доступна у вересні, доки не вичерпалися кошти. Із середини грудня програма "500+ на ліки" знову запрацювала.

Як повідомляється на сайті Health4Ukraine, скористатися допомогою можуть громадяни України, які перетнули польський кордон після 24 лютого 2022 року та зареєстрували номер PESEL.

Кошти можуть отримати і дорослі, і неповнолітні (за них подають мають подати батьки або опікуни). Ті, хто вже брав участь у програмі раніше, можуть подати повторну заявку.

4000 гривень повторно. Як українцям отримати гроші на ліки у ПольщіФото: Лікарня в Польщі (gettyimages.com)

Після схвалення заявки біженець отримує індивідуальний код, який дозволяє придбати ліки та інші препарати у 8 тисячах аптек по всій Польщі на суму 500 злотих (4200 гривень).

350 злотих (майже 3000 гривень) можна буде використати на придбання ліків за рецептом (Rx) та 150 злотих (1255) – на безрецептурні препарати. Для цього треба буде показати код в аптеці на екрані смартфона або в роздрукованому вигляді.

Як подати заявку на участь в програмі

Подати заявку можна на сторінці реєстрації health4ukraine.com/uk/register.

Після цього треба дочекатися, поки заявку та дані перевірять організатори. Заявка має бути схвалена, якщо анкета заповнена правильно. Однак якщо відповіді протягом 30 хвилин немає, ймовірно, заявник припустився помилки. Тому слід спробувати заповнити і надіслати заявку повторно.

Після цього заявник отримає повідомлення електронноу пошту, яку вказав під час реєстрації. Повідомлення буде містити штрих-код із цифрами, що дозволяє купувати ліки в аптеці, а також авторизуватися на сайті або у спеціальному додатку.

4000 гривень повторно. Як українцям отримати гроші на ліки у ПольщіФото: Медицина для українців у Польщі (gettyimages.com)

Якщо не вдається зареєструватися, можна звернутися:

  • гаряча лінія: +48 42 612 09 96;
  • e-mail: contact@health4ukraine.com

Також українці в Польщі можуть отримати електронну брошуру українською мовою з інформацією про ліки, які відпускаються за рецептом, відсканувавши унікальний код на упаковці.

Нагадаємо, ми писали, що українські біженці їдуть з-за кордону додому за лікуванням.