ua ru

Такий смачний кебаб ви ще не їли: рецепт від відомого шеф-кухаря

Такий смачний кебаб ви ще не їли: рецепт від відомого шеф-кухаря Приготуйте кебаб із телятини (кадр з відео)

Виявляється, кебаб із телятини готувати доволі просто. А якщо зробити цю страву по рецепту відомого шеф-кухаря - то вона просто-таки вразить вас і ваших гостей неперевершеним смаком!

Рецептом саме такого смачнющого кебаба поділився в ефірі програми "Ранок вдома" на телеканалі "Дом" популярний кулінар Чаба Бакош.

Як готувати кебаб з телятини

Щоб повторити кебаб із телятини за рецептом Чаби Бакоша, вам знадобляться:

  • телячий фарш - 1 кг
  • цибуля - 1 кг
  • петрушка - кілька гілочок
  • кінза - кілька гілочок
  • часник - 2 зубчика
  • перець чорний
  • зіра
  • сіль

А для гарніру візьміть:

  • кускус - 150 г
  • каперси - 10-12 шт.
  • в'ялені томати - 3-4
  • лимон - 0,5 шт.
  • оливкову олію - 50 мл
  • цибулю зелену - 3-4 пірʼїни
  • лаваш - 2-3 шт.

Такий смачний кебаб ви ще не їли: рецепт від відомого шеф-кухаря

Як готувати страву

У фарш покласти подрібнену зелень, цибулю, часник, приправи. Перемішати і відбити фарш, щоб він став однорідним. Залишити м’ясну суміш на 10 хвилин - дати "відпочити".

Сформувати ковбаски й наколоти їх на дерев'яні шпажки. Смажити до готовності на пательні чи запікати у духовці.

Для гарніру ідеально пасуватиме кускус. До речі, цікавий факт: в культурі народів Північної Африки кускус є символом удачі та благословення, його прийнято готувати на новосілля.

Щоб приготувати кускус, до крупи покласти перці, в'ялені томати та полити оливковою олією.

Додати свіжовичавлений сік лимона, залити окропом та накрити кришкою, щоб пропарилося протягом 10 хвилин.

Подавати готовий кебаб варто з кускусом, лавашем і зеленою цибулею.

Смачного!