ua en ru

ЗСУ відкинули окупантів біля Бахмута. Звільнено ще понад 2 квадратних км за добу

ЗСУ відкинули окупантів біля Бахмута. Звільнено ще понад 2 квадратних км за добу Фото: ЗСУ відсунули окупантів біля Бахмута Донецької області ще на понад 2 квадратні кілометри (Getty Images)

За останню добу Третя штурмова бригада звільнила від окупантів на Бахмутському напрямку понад 2 квадратних км.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram підрозділа.

Мова йде про територію обсягом - 1.8 км вздовж фронтової лінії, та 1.2 км у глибину фронту.

Втрати ворога

Внаслідок наступальних дій 2-го штурмового батальйону значних втрат зазнали підрозділи 57-ї бригади РФ та загони тюремників "шторм Z". Окупанти не дорахувались 70 військових вбитими та пораненими - 30 та 40 солдатів відповідно.

Також ліквідовано склади з російським БК, техніку, зокрема ББМ, танки та артилерію противника.

Досягнення українських сил

Завдяки цим наступальним діям окупантів майже повністю вдалося відкинути за канал, де ще нещодавно були розташовані позиції ворога. Ймовірно, йдеться про канал "Сіверський Донець - Донбас".

Ситуація в Бахмуті та на Бахмутському напрямку

Просування на цій ділянці українських сил підтверджують і автори проекту DeepState. Зокрема, ЗСУ вдалося розширити успіх у Берхівського водосховища. Нині також ведуться запеклі бої біля Оріхово-Василівки та Берхівки.

За даними Інституту вивчення війни на ранок 8 червня, українські військові просуваються на флангах під Бахмутом, тоді як росіяни розвертають у регіоні резерви, готуючись до глибокої оборони.