ua en ru

Захисники на Куп'янському та Лиманському напрямках зупинили наступ ворога, - Маляр

Захисники на Куп'янському та Лиманському напрямках зупинили наступ ворога, - Маляр Фото: заступниця міністра оборони Ганна Маляр (Віталій Носач, РБК-Україна)

Українські захисники на Куп‘янському та Лиманському напрямках зупинили наступ ворожих військ. Там тривали важкі бої.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр в Telegram.

"На Куп'янському та Лиманському напрямках наші сили оборони зупинили наступ ворога", - написала вона.

Маляр в ефірі телемарафону пояснила, що окупанти за останні дні стягнули резерви на схід та посилили наступ.

"Так само як на півдні для оборони, на сході вони стягували резерви для наступу і намагалися прорвати там нашу оборону. І от останні півтора тижня в нас були дуже запеклі бої саме на Куп'янському і Лиманському напрямках. Але наші ЗСУ ворога там зупинили. Станом на вчора і сьогодні там фактично декілька боєзіткнень, і ворог зараз зупинив свої наступальні дії", - сказала заступниця міністра.

За словами Маляр, українські військові зупинили наступ ворога, але окупанти не залишають свою стратегічну мету - захопити всю Донецьку та Луганську області.

"Звісно, що стратегічно ворог не збирається залишити свою мету вийти на кордони Донецької і Луганської областей. Безумовно, що вони будуть рухатися далі. Але ми бачимо, що це безуспішно. Їм не вдається ні у напрямку Мар'їнки і Авдіївки, ні Куп'янський, Лиманський, ні на Бахмутському їм не вдалося нікуди просунутися", - додала вона.

Захисники на Куп'янському та Лиманському напрямках зупинили наступ ворога, - Маляр

скриншот deepstatemap.live

Що цьому передувало

Варто зазначити, що російські окупанти останніми тижнями посилили штурми у Луганській області. Українські військові повідомляли, що росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

За інформацією захисників та аналітиків, на тій ділянці фронту тривають важкі бої. Окупанти атакують у районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

Проте українські військові стримують штурми ворога та завдають йому втрат у техніці і живій силі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.