ua en ru

ЗСУ за добу знищили ворожий вертоліт, штурмовик та 4 БПЛА на півдні

ЗСУ за добу знищили ворожий вертоліт, штурмовик та 4 БПЛА на півдні Фото: український військовий (Getty Images)

На Південному напрямку українські військові знищили минулої доби російський вертоліт Мі-8 і штурмовик Су-25, а також чотири іранські дрони-камікадзе.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Оперативне командування "Південь" .

Протягом бойового дня ворог завдав 1 авіаційного, 1 ракетного удару по позиціях ЗСУ та населених пунктів уздовж лінії фронту.

З літака тактичної авіації Су-20 ворог випустив ракету Х-31 по Куцурубській громаді. Без людських втрат.

З використанням безпілотного літального апарату на наші бойові позиції скинуто контейнери з отруйною речовиною, ймовірно, хлорпікринова граната К-51. Бойові медики спрацювали чітко, втрат та критичних станів немає.

Одесу двічі атакували дрони-камікадзе із напрямку Чорного моря. Внаслідок влучення двох дронів зруйновано адмінбудівлю в припортовій зоні.

Українська авіація завдала 20 ударів по ворогові.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 290 вогневих завдань, у тому числі вразивши понтонну переправу в Новій Каховці, два скупчення озброєння та техніки в Бериславському районі, 3 зосередження сил та засобів у Каховському та Херсонському районах, станцію радіоелектронної боротьби в районі Крутого Яру, ракетний комплекс "Тор" у Баштанському районі Миколаївщини, колону озброєння та техніки – у Каховці.

Підтверджено ще одну контрольну поразку Каховського мосту.

Інші втрати ворога за бойовий день становлять: 51 загарбник, 152-мм гаубиця "Мста-Б", танк та 16 одиниць іншої автобронетехніки.

У Чорному морі маневрують 15 ворожих кораблів та катерів, серед яких - 3 надводні та 1 підводний носій "Калібрів". Їх напоготові 28.

Ще один "Шахид-136" збитий над морем. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька навколишніх будинків. Загинула людина.

Нагадаємо, 13 вересня поблизу Куп'янська Харківської області українські військові могли збити перший іранський ударний безпілотник, який використали росіяни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.