ua en ru

Знищення російського катера "Івановєц": на борту могли бути до 40 моряків

Знищення російського катера "Івановєц": на борту могли бути до 40 моряків Ілюстративне фото: на борту знищеного катера РФ "Івановєц" могли бути до 40 моряків (росЗМІ)

На борту російського ракетного катера "Івановєц", про знищення якого заявила українська розвідка, могли перебувати до 40 моряків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Військово-морські сили Збройних сил України у Facebook.

У ВМС нагадали, що в ніч проти 1 лютого сили Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер, який охороняв пункт базування у селищі Новоозерне.

За інформацією військових, це суттєва втрата для росіян з огляду на наявність трьох таких катерів проекту 1241.1 у складі Чорноморського флоту РФ та озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 кілометрів.

"Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи. Враховуючи штатну кількість особового складу 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу РФ теж суттєві", - уточнили у ВМС.

Також військові нагадали, що це вже не перші втрати у бригаді. Раніше українські військові пошкодили малий ракетний корабель проекту 1239 року "Самум".

"Ця операція - чергове нагадування російським загарбникам, що безкарно перебувати на території раніше окупованих об'єктів у Криму шкідливо для їхнього здоров'я", - наголосили у ВМС.

Що передувало

Нагадаємо, раніше Головне управління розвідки повідомило про те, що було знищено ракетний катер росіян "Івановєц".

Внаслідок двох прямих попадань у корпус катер затонув в озері Донузлав на території тимчасово окупованого Криму.