ua en ru

ЗМІ дізналися про пропозиції Польщі та країн Балтії щодо 13-го пакета санкцій проти РФ

ЗМІ дізналися про пропозиції Польщі та країн Балтії щодо 13-го пакета санкцій проти РФ Архівне фото: ЗМІ дізналися про пропозиції Польщі та країн Балтії щодо 13-го пакета санкцій проти РФ (Getty Images)

Польща і країни Балтії підготували нові пропозиції щодо санкцій ЄС проти Росії. До них належать заборона на імпорт СПГ і заборона на імпорт алюмінію з Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на RMF24.

Зазначається, що пропозиція Польщі та країн Балтії, крім введення заборони на імпорт СПГ і алюмінію з Росії, запроваджує низку інших рішень, спрямованих на стримування економічного і технологічного розвитку Росії.

Які пропозиції внесли країни Балтії та Польща

Під санкції ЄС мають потрапити:

  • заборона на передачу знань;
  • наукове співробітництво та фінансування досліджень у Росії;
  • подальші заходи щодо боротьби з обходом санкцій з боку РФ;
  • посилення санкцій в авіаційній сфері; розширення списку забороненої продукції, використовуваної при виробництві дронів.

Санкції мають торкнутися не тільки РФ

Польща і країни Балтії також хочуть, щоб новий пакет санкцій охоплював і Білорусь. Ідея полягає в тому, щоб не дати Росії обійти обмеження ЄС за допомогою Мінська.

Пропозиції будуть включені в переговори в рамках 13-го пакета санкцій Євросоюзу проти Росії.

13-й пакет санкцій

Нагадаємо, Європейський Союз розпочав обговорення нового пакету санкцій, який він має намір затвердити до 24 лютого 2024 року.

Можливі санкції обговорювалися 18 січня на зустрічі послів блоку, де держави-члени сперечалися про те, як найкраще підтримати Київ у довгостроковій перспективі. Але досягти угоди щодо 13 пакету у санкцій до наступного місяця буде непросто, оскільки останній зажадав тижнів переговорів, зазначає Bloomberg.

Politico писало, що російська алюмінієва продукція входить до товарів, щодо яких може бути введено ембарго в рамках 13-го пакету санкцій ЄС.