ua en ru

Зірки футбольної збірної та "Прометея". Мінспорту оновило список спортсменів-утікачів

Зірки футбольної збірної та "Прометея". Мінспорту оновило список спортсменів-утікачів Фото: Анатолій Трубін у таборі збірної України (facebook.com/uafukraine)

Міністерство молоді та спорту України випустило нову версію переліку вітчизняних спортсменів, які не повернулися з-за кордону вчасно. Список поповнили футболісти Анатолій Трубін і Артем Довбик, а також баскетболіст Іссуф Санон.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний вебпортал відомства.

До оновленого переліку "втікачів" загалом потрапили 293 атлети. Усі вони виїхали за межі України за спеціальними дозволами міністерства, але не повернулися після завершення встановлених термінів.

До футбольної частини списку приєдналися легіонери збірної України Трубін і Довбик. Обидва змінили клубну прописку в літнє трансферне вікно. Перший перебрався до лісабонської "Бенфіки" з "Шахтаря", а другий покинув "Дніпро-1" заради іспанської "Жирони". Залишилися в списку представники України в чемпіонаті Англії – Михайло Мудрик ("Челсі") та Ілля Забарний ("Борнмут"). Усі вони отримали виклик до національної команди на вересневі матчі відбору до Євро-2024.

Уперше в перелік "утікачів" потрапив оборонець баскетбольної збірної України Іссуф Санон. Влітку він не зміг допомогти "синьо-жовтим" у пре-кваліфікації до Олімпіади-2024, а в серпні розпочав підготовку до нового сезону в складі "Прометея". Слобожанці базуються в Ризі.

Раніше міністр спорту Гутцайт озвучив кількість спортсменів, які поїхали з України через війну. За його словами, батьківщину покинули понад 40 тисяч атлетів. Понад триста спортсменів стали жертвами російської агресії.

Фото: Список осіб, які порушили взяті зобов'язання щодо термінів повернення на територію України після закінчення спортивного заходу (mms.gov.ua)