ua en ru

Згадав про Закарпаття. Глава МЗС Угорщини осоромився заявою про рух України до НАТО та ЄС

Згадав про Закарпаття. Глава МЗС Угорщини осоромився заявою про рух України до НАТО та ЄС Фото: міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто (Getty Images)

Угорщина погрожує блокувати інтеграційний рух України до НАТО та Європейського союзу через нібито недотримання прав закарпатських угорців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу МЗС Угорщини Петера Сійярто під час пресконференції у Брюсселі.

Він заявив, що Угорщині кілька років вдавалося блокувати проведення зустрічі на рівні міністрів Україна-НАТО через нібито недотримання Україною прав національних меншин, зокрема на Закарпатті.

Сійярто погрожує, що Угорщина буде і надалі блокувати інтеграційний прогрес України.

"Угорщина не підтримуватиме будь-який значущий інтеграційний підхід до НАТО чи ЄС, доки там не будуть відновлені права угорської національної громади", - заявив він.

Проте сам Сійярто повідомив, що генсек НАТО Єнс Столтенберг анонсував проведення зустрічі Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ 4-5 квітня.

Крім того, угорський міністр вкотре прокоментував війну Росії проти України, заявивши, що НАТО не повинно стати учасником конфлікту.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Угорщини закликав негайно припинити вогонь в Україні. Він заявив, що російський диктатор Володимир Путін та президент США Джо Байден повинні зустрітися та обговорити Україну, "зробивши послугу людству".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.