ua en ru

У Зеленського назвали дві проблеми, які створюють стимул для Росії

У Зеленського назвали дві проблеми, які створюють стимул для Росії Фото: радник голови Офісу президента Михайло Подоляк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Наразі існують дві головні проблеми, які додають Росії стимулу у війні проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter радника глави Офісу президента Михайла Подоляка.

"Зараз є дві ключові проблеми. І те, й інше явно стимулює Росію... продовжувати тиск", - написав він.

Перша проблема

Першою проблемою Подоляк називає штучний дефіцит озброєння, який відчуває Україна, що створюється, насамперед, розривом між словами союзників та їх логістичним небажанням вирішувати проблему.

"На це є кілька причин. Так само існує суттєвий розрив між ефектними словами про санкції та зростаючою сегментарною торгівлею з РФ, що дозволяє їй мати стабільний військовий ресурс", - пояснив він.

Друга проблема

Другою проблемою, на думку Подоляка, є постійні докладні розповіді про те, що Росія тисне в тому чи іншому напрямку, що вона проводить великомасштабні концентрації і посилює напади і що у неї є локальні переваги, причому робиться це "з максимально депресивним і приреченим підтекстом, максимальним деморалізуючим ефектом".

"Роблять це не тільки на західних медіаплатформах, а й на внутрішньому (військово-аналітичному) ринку. Знання оперативної обстановки, розуміння того, що і як змінювати/поліпшувати/реагувати, вимагають обов'язкового виходу в ефір та руйнування психічного стану суспільства?" - задається риторичним питанням він.

Ситуація на фронті

Ситуація на східному фронті загострилася останніми днями. Окупанти активізували штурми та використовують техніку для атак. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, ворог активно атакує позиції ЗСУ на Лиманському, Бахмутському напрямках штурмовими групами за підтримки бронетехніки. На Покровському напрямку намагається прорвати нашу оборону, використовуючи десятки танків та БМП. Також Сирський назвав причину, через яку РФ вдається добиватися тактичного успіху.

Зазначимо, що в Україні на фронті протягом доби сталося 97 бойових зіткнень. Найбільше ворог атакував на Бахмутському та Новопавлівському напрямках - 33 та 29 атак відповідно.