ua en ru

Зеленський вимагає повного виводу військ РФ з України, включно з "коритами" Чорноморського флоту

Зеленський вимагає повного виводу військ РФ з України, включно з "коритами" Чорноморського флоту Фото: президент Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент Володимир Зеленський вимагає, щоб з території України було виведено всі російські війська, включно з Чорноморським флотом РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його виступ в Радбезі ООН.

За його словами, тільки повне виконання двох пунктів зможе гарантувати мир та безпеку в Україні. Тільки виконання цих пунктів сприятиме повному припиненню бойових дій.

"Перше - це повне виведення усіх російських військ та військових формувань, включно з Чорноморським флотом Росії або тими дірявими коритами, які від нього залишаться за час війни", - сказав президент.

Окрім цього РФ має вивести усіх найманців та квазівійськові формування з усієї суверенної території України в межах наших міжнародно визнаних кордонів 1991 року.

"Друге: повне повернення Україні ефективного контролю над усім нашим державним кордоном та виключною економічною зоною – в Чорному та Азовському морях, а також в Керченській протоці", - заявив Зеленський.

Більше заяв з виступу українського президента на ГА ООН читайте в матеріалі РБК-Україна.

Радбез ООН з Лавровим, але без Макрона та Сунака

На сьогоднішньому засіданні Радбезу ООН будуть присутні лідери держав-учасниць Ради безпеки. Проте засідання пропустять французький президент Еммануель Макрон (через запланований візит британського короля Чарльза III) та Ріші Сунак (через насичений графік).

Не буде на Радбезі ООН і російського диктатора Володимира Путіна, але, оскільки Москва не може пропустити нагоди скористатися майданчиком для поширення своєї пропаганди, то на засідання відправили главу МЗС Сергія Лаврова.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.