ua en ru

Зеленський показав наслідки удару росіян по Кривому Рогу (відео)

Зеленський показав наслідки удару росіян по Кривому Рогу (відео) Фото: президент України Володимир Зеленський (Getty Images)

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ворожі обстріли Херсона та Кривого Рогу. Він також оприлюднив відео наслідків чергового російського терору.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал глави держави.

Зокрема, президент оприлюднив відео наслідків удару росіян по Кривому Рогу.

"Ранок понеділка. Регіони України під обстрілами окупантів, які продовжують тероризувати мирні міста і людей. Кривий Ріг, Херсон. Влучання в житлові будинки, навчальний корпус університету, перехрестя. На жаль, є загиблі й поранені. Під завалами можуть бути люди. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких через російський терор", - написав Зеленський.

Він зазначив, що рятувальники та всі необхідні служби працюють на місці події.

"Намагаємося врятувати якомога більше людей. Уже провів розмови з МВС та СБУ. Заступник керівника Офісу президента з питань регіональної політики Олексій Кулеба та голови ОВА займаються ситуацією. Останні дні ворог уперто б’є по містах, по центрах міст. Обстрілює цивільні об'єкти й житло. Але цей терор нас не злякає і не зламає. Працюємо й рятуємо наших людей", - додав Зеленський.

Ракетна атака по Кривому Рогу

Нагадаємо, що сьогодні російські окупанти двома ракетами атакували місто Кривий Ріг. Одна ракета влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу, а інша - зруйнувала секцію з 4 по 9 поверхи житлового будинку. Виникла пожежа.

Станом на 10:15 одна людина загинула, постраждали 10 осіб. Під завалами можуть бути люди. Рятувальна операція триває.

У Повітряних силах ЗСУ не виключають, що ворог міг завдати удару балістичним озброєнням. Але закликають дочекатися висновків експертиз.

Обстріл Херсона

Також цього ранку армія РФ обстріляла центр Херсона з РСЗВ "Град". Під обстріл потрапили комунальники. Від отриманих травм 60-річний чоловік загинув на місці.

Ще четверо його колег - поранені. У них мінно-вибухові травми та контузії. Медики надають їм необхідну допомогу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.