ua en ru

Зеленський надав Залужному та Буданову звання Героя України

Зеленський надав Залужному та Буданову звання Героя України Фото: колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та голова ГУР Кирило Буданов (коллаж РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський надав колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідні укази, опубліковані на сайті президента.

Залужний

"За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Залужному Валерію Федоровичу - генералу", - йдеться в документі.

Зеленський надав Залужному та Буданову звання Героя України

Буданов

Що стосується Буданова, то найвищу нагороду він отримав "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові".

"Присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Буданову Кирилу Олексійовичу - генерал-лейтенанту", - додається в указі.

Зеленський надав Залужному та Буданову звання Героя України

Реакція Зеленського

Пізніше президент України виклав відео церемонії нагородження Залужного та Буданова.

"Сьогодні відзначаємо державними нагородами та званням Героя України воїнів, які разом з усіма, хто став на захист нашої держави й українського життя, визначають долю України. Україна вже змогла зупинити Росію. Україна навчилася захищати своє саме так, як потрібно, щоб перемагати. І ми маємо пройти весь цей шлях саме так, як потрібно, щоб досягти українських цілей", - підписав кадри він.

Як повідомлялося, 8 лютого Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який керував армією з початку російського вторгнення в Україну, пішов у відставку. На його місце було призначено командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Нагадаємо, у День військової розвідки України, 7 вересня 2023 року, президент Володимир Зеленський присвоїв голові ГУР Кирилу Буданову нове звання - генерал-лейтенанта.