ua en ru

Зеленський про бюджет-2024: збільшиться фінансування виробництва зброї та дронів

Зеленський про бюджет-2024: збільшиться фінансування виробництва зброї та дронів Фото: президент Володимир Зеленський (GettyImagеs)

Основним пріоритетом у державному бюджеті на 2024 рік має бути фінансування оборони та безпеки України.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Зеленський розповів, що провів нараду з премʼєр-міністром Денисом Шмигалем і міністром фінансів Сергієм Марченком. Вони обговорили бюджетні пріоритети України.

Зокрема, наступного року буде надано значні бюджетні кошти на оборонно-промисловий комплекс - на виробництво зброї та дронів в Україні. Сюди також включено і закупівлю необхідного за кордоном.

"Плюс майже 100 мільярдів гривень цілеспрямовано - на виробництво зброї, яким опікується Мінстратегпром, та на українську армію дронів, яка показує дуже хороші, яскраві результати. Я буду все це підтримувати", - сказав Зеленський.

Також окремо буде передбачено підтримку ветеранів та соціальні видатки. Туди буде залучено щонайменше 469 мільярдів гривень.

"Будуть додаткові кошти на систему охорони здоров’я - це щонайменше плюс 24 мільярди до видатків цього року. Буде плюс на систему освіти, передусім на підтримку вчителів і викладачів", - підкреслив президент.

Бюджет-2024

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну 5 вересня заявив, що уряд завершує підготовку проекту держбюджету-2024 та подасть його в Раду до 15 вересня.

За його словами, пріоритетом №1, як і цьогоріч, буде сектор безпеки й оборони.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що у 2024 році Україні буде потрібна міжнародна допомога більш ніж на 40 млрд доларів, але вона поки не гарантована.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.