ua en ru

Збірна України розписала нічию з Німеччиною у дебютному спарингу Реброва

Збірна України розписала нічию з Німеччиною у дебютному спарингу Реброва Фото: Німеччина та Україна розійшлися миром у Бремені (idahopress.com)

Із яскравої нічиєї проти збірної Німеччини на посаді головного тренера національної команди України дебютував Сергій Ребров.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

Контрольний поєдинок

Німеччина – Україна – 3:3

Голи: Фюллькруг, 6, Гаверц, 83, Кімміх, 90+1 (пенальті) – Циганков, 19, 56, Рюдігер, 23 (автогол)

На дебютний матч новий керманич збірної випустив цікавий підбір виконавців. Якщо лінія оборони з воротарем Трубіним була прогнозованою, то зі середньої пішли несподіванки. Зокрема, Циганков і Ярмоленко вийшли разом грати з перших хвилин, дует із "Шахтаря" Степаненко та Судаков сформували центральну вісь, а ліворуч в атаці опинився Мудрик. На вістрі зіграв Довбик.

Стартовий мандраж "синьо-жовтих" дозволив німцям упевнено почуватися в перші хвилині. Уже на 2-й Фюллькруг лише дивом не покарав українську збірну за невдалу передачу назад Мудрика. Але сповна реабілітувався за чотири хвилини – Вольф із кута штрафного пробив у партнера, а м'яч від Фюллькруга залетів під поперечину.

Збірна України розписала нічию з Німеччиною у дебютному спарингу Реброва

Проте, пропущений м'яч дозволив Україні перезавантажитися. Поступово підопічні Сергія Реброва вирівняли становище та почали будувати власні атакувальні випади. А згодом організували ударну чотирихвилинку, що шокувала команду Гансі Фліка.

Спершу Циганков класним ударом завершив комбінацію за участі колишніх партнерів по "Динамо". Забарний кинув Тимчика в прорив правим флангом, а той відкинув вінгеру "Жирони" – Циганков технічно відправив м'яч під стійку. А згодом Тимчик прострілив до центру штрафного, а Мудрик пробив у дотик після розумного руху Циганкова – м'яч влучив у ногу Рюдігера та залетів у ворота.

Німці мали нагоди зрівняти рахунок ще до перерви. Ось Горецка пробив над дев'яткою після передачі Вольфа. Далі Фюллькруг не поцілив головою у площину після навісу з лівого краю. А на останній хвилині Сане зі штрафного перевірив на міцність поперечину.

На другий тайм збірна Німеччини вийшла зарядженою на те, щоб відігратися. Утім, після кількох спроб організувати атаку господарі пропустили втретє. До того ж, цього разу німці "привезли" гол у власні ворота під пресингом збірної України.

Збірна України розписала нічию з Німеччиною у дебютному спарингу Реброва

На 56-й хвилині Гінтер отримав незручну для прийому передачу назад, невдало обробив м'яч і дозволив Довбику перехопити сферу. Форвард "Дніпра-1" вирвався на побачення з голкіпером, але не пошкодував м'яча для партнера і відкинув убік. Циганков же в дотик відправив м'яч за лінію – 1:3!

Німеччина змушена була кинути всі сили, щоб врятувати ювілейний, 1000-й матч в історії. Гаверц не зміг скористатися передачею Клостерманна та пробив з льоту неточно. Згодом тим же "подвигом" відзначився Рюдігер після вибивання Матвієнка. А на 77-й хвилині м'яч просвистів поруч зі стійкою після пострілу Сане.

Тиск німців зростав і таки дав плоди на 83-й. Рюдігер виконав довгу передачу вперед на Гаверца, який, здавалося, перебував під пильною опікою Матвієнка. Проте, український оборонець програв силову боротьбу зірці "Челсі" та дозволив скоротити відрив у рахунку.

Нервові фінальні хвилини вкотре стали фатальними для українських команд. У простій ситуації Соболь врізався в Гаверца в межах штрафного майданчика, а рефері впевнено призначив пенальті. До позначки підійшов Кімміх і влучним ударом під стійку зрівняв рахунок і встановив остаточний результат.

"А ви запитайте себе, чи є успіхом зіграти 3:3 з Німеччиною. Це неофіційна гра. Я вважаю, що ми створювали достатньо моментів, могли забивати навіть більше", – відверто заявив після поєдинку Ребров.

Керманич "синьо-жовтих" також пояснив кадрові рішення тренерського штабу. Відсутність Кочергіна, Буяльського та Русина в заявці на матч спричинена конкуренцією за місце в збірній. За словами Реброва, це тріо виконавців готуватиметься до поєдинків кваліфікації перед Євро-2024 проти Північної Македонії (16 червня) та Мальти (19 червня).

"Кілька замін були плановими. Наприкінці ми залишили дві й використали їх наприкінці матчу. Миколенко казав, що трохи відчуває коліно... У випадку з останніми двома замінами (Соболь і Піхальонок вийшли замість Миколенка та Мудрика – ред.) ми дивилися по ситуації на полі", – додав фахівець.