ua en ru

Заявку на вступ Фінляндії до НАТО можуть розглянути окремо від Швеції, - МЗС Туреччини

Заявку на вступ Фінляндії до НАТО можуть розглянути окремо від Швеції, - МЗС Туреччини Фото: Мевлют Чавушоглу, міністр закордонних справ Туреччини (Getty Images)

Заявки Фінляндії та Швеції щодо вступу до НАТО можуть розглянути окремо. Заявка Гельсінкі обговорюватиметься вже сьогодні.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, пише РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Ми можемо оцінити кандидатуру Фінляндії окремо, і це, без сумніву, буде темою, яка обговорюватиметься на наших сьогоднішніх зустрічах. Після заяви про те, що щодо Фінляндії може бути прийняте інше рішення, ми обговорили це питання з відповідними країнами і НАТО", - сказав Чавушоглу під час пресконференції в Анкарі.

Відзначимо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що його позиція полягає у тому, що Швеція та Фінляндія зробили великі кроки з моменту підписання спільного меморандуму, у зв'язку з чим настав час ратифікувати їх заявки.

"Вони зняли будь-які обмеження на експорт зброї, посилили своє законодавство щодо тероризму. Швеція також вносить зміни до своєї конституції і посилила співпрацю з Туреччиною, а також створила постійний механізм для продовження тісної співпраці з Туреччиною в боротьбі з тероризмом", - додав генеральний секретар.