ua en ru

В Запорізькій області окупанти змушують дітей писати листи росіянам, - ЦНС

В Запорізькій області окупанти змушують дітей писати листи росіянам, - ЦНС Фото: В Запорізькій області РФ змушує дітей писати листи загарбникам на фронт (GettyImages)

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупаційна адміністрація через підконтрольних вчителів змушує дітей писати листи загарбникам на фронт.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

Такі випадки фіксувались в пришкільних таборах в Бердянську та Мелітополі. Зазначається, що діти це робили під запис пропагандистів, а самі листи переписувались під диктування російських вчителів, яких завезли в регіон.

Спротив також вказує, що росіяни перетворили школи на ТОТ в пропагандистські осередки й штрафують батьків, які не віддають дітей до цих "шкіл", а також погрожують їм позбавленням батьківських прав.

"В самих школах створені "молодіжні" та мілітаристичні рухи, вступ до яких фактично примусовий. Така політика направлена на знищення самоідентифікації цілого покоління українців, що є ознакою геноциду", - зазначили в ЦНС.

Ситуація в Запорізькій області

З початком повномасштабного вторгнення РФ окупувала частину Запорізької області, з тих пір над населенням вчиняються репресії, крім того окупанти змушують місцевих жителів отримувати паспорти РФ.

Наприклад, в Покровському обласні інженерні підрозділи росіян мінують приватні земельні ділянки місцевих жителів, які відмовились отримувати російський паспорт.

Крім цього, вчора повідомлялось, що в Запорізькій області посилили фільтраційні заходи. Загарбники ретельно перевіряють речі та документи місцевих жителів, а також відбирають відбитки пальців.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.