ua en ru

У Закарпатській області оголосили траур за загиблими воїнами 128-ї бригади

У Закарпатській області оголосили траур за загиблими воїнами 128-ї бригади Фото: у Закарпатській області оголосили траур за загиблими воїнами 128-ї бригади (Getty Images)

Триденний траур оголосили у Закарпатській області за загиблими воїнами 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Закарпатської ОВА Віктора Микиту у Telegram.

"6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу, будуть приспущені державні прапори, щоранку о 9:00 вшановуємо пам’ять воїнів хвилиною мовчання, у храмах різних конфесій області відбудуться богослужіння", - зазначив він.

Що відомо про трагедію

Російські терористи вдарили по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади у Запорізькій області. Воїнів зібрали для вручення нагород до Дня артилериста. У цей момент по місцю скупчення бійців було завдано удару.

Міністр оборони Рустем Умєров та ЗСУ підтвердили удар ракетою "Іскандер-М". Внаслідок обстрілу загинули військовослужбовці, поранення отримали і місцеві жителі.

Міноборони проведе перевірку за фактом жахливої трагедії.

Що відомо про 128-у бригаду

Це з'єднання гірської піхоти Сухопутних військ України. Бригада перебуває у складі оперативного командування "Захід".

Воїни 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади обороняли Україну з 2014 року, коли розпочалися бойові дії на Донбасі. Восени 2022 року захисники брали активну участь у визволенні Херсонської області.

Також відомо, що бійці тримали оборону на Бахмутському напрямку. У 2023 році штурмовики звільнили населені пункти Лобкове і П'ятихатки на Запорізькому напрямку.