ua en ru

Захід посилює розвідку для спостереження за ядерним арсеналом Росії, - Politico

Захід посилює розвідку для спостереження за ядерним арсеналом Росії, - Politico Ілюстративне фото: Захід посилює розвідку для спостереження за ядерним арсеналом Росії (Getty Images)

Сполучені Штати та їх союзники активізують спостереження за ядерними озброєннями Росії, в першу чергу, по лінії своїх розвідувальних служб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico .

Йдеться, зокрема, про нарощування масштабів збору даних спецслужбами Заходу з використанням засобів повітряної та космічної розвідки, операцій у кіберпросторі та комерційних фотографій із супутників.

У статті йдеться про те, що західна розвідка намагається визначити, чи можливе застосування Росією тактичної ядерної зброї в Україні. Крім того, акцент робиться на спостереженні за Калінінградською областю, пише Politico.

Як підкреслило одне з її джерел з-поміж чинних чиновників США, американська розвідка впевнена, що Росія не збирається йти на масштабне застосування ядерної зброї проти України чи країн-членів НАТО.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін у своєму зверненні до росіян пригрозив країнам Заходу застосувати ядерну зброю, зазначивши, що його заява нібито "не є блефом".

Після цього держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що його країна має план дій на застосування Росією ядерної зброї.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.