ua en ru

Виїзд за кордон через "єВідрядження": чи розглядав Кабмін запуск програми

Виїзд за кордон через "єВідрядження": чи розглядав Кабмін запуск програми Фото: прем’єр-міністр України Денис Шмигаль (Віталій Носач, РБК-Україна)

Кабінетом міністрів не розглядався запуск програми "єВідрядження". Інших пропозицій щодо тимчасового виїзду представників бізнесу за кордон також не надходило.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на сьогодні такий елемент, як "Євідрядження" не розглядався урядом і не подавався профільними міністерствами, ми не обговорювали його", - сказав Шмигаль.

При цьому він додав, що сьогодні працює система бронювання людей, щоб забезпечити присутність всіх на місцях в критичній інфраструктурі.

"Нам не подавали в уряд інших пропозицій", - зазначив Шмигаль.

Що відомо про "єВідрядження"

Зазначимо, що з 1 вересня в Україні планували надати дозвіл на тимчасовий виїзд за кордон для відрядження підприємцям та представникам бізнесу в рамках програми "єВідрядження", але цей механізм так і не запустили.

Нагадаємо, що цю програму раніше анонсував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Він розповідав, що для виїзду представники бізнесу мали б за 7 днів до відрядження внести 200 тисяч гривень на рахунок Ощадбанку, при цьому механізм подачі заявок мав би запрацювати на порталі "Дія".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.