ua en ru

Вашингтон і Сеул провели спільні навчання з протидії безпілотникам КНДР

Вашингтон і Сеул провели спільні навчання з протидії безпілотникам КНДР Фото: Південна Корея разом із США провели навчання військових з протидії північнокорейським БПЛА (GettyImage)

Південна Корея і США провели спільні навчання з протидії безпілотникам КНДР на американській авіабазі в південно-західному місті Кунсан на південь від Сеула.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yonhap.

Як зазначає видання, Сеул прагне посилити свою оборону після вторгнення безпілотників КНДР наприкінці 2022 року.

Проникнення безпілотників Північної Кореї в грудні виявило недостатню готовність південнокорейських військових протистояти таких невеликим літальним апартам, які, проте, потенційно можуть нести летальну зброю.

"Південна Корея нещодавно запропонувала низку планів боротьби з безпілотниками, включаючи проведення регулярних навчань, створення системи обміну розвідувальними даними про цілі в режимі реального часі та забезпечення кінетичних і некінетичних засобів, таких як гармати "глушіння" БПЛА", - уточнює видання.

Вашингтон і Сеул провели спільні навчання з протидії безпілотникам КНДР

На фотографіях, розміщених на сайті Служби поширення візуальної інформації Пентагону, зображений офіцер ВПС США, який цілиться з установки Dronebuster у невеликий імітований ворожий безпілотник. За словами американських військових, Dronebuster - це установка, яка створює радіочастотну перешкоду, здатну нейтралізувати ворожі безпілотники.

Вашингтон і Сеул провели спільні навчання з протидії безпілотникам КНДР

На іншому фото член групи зі знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів (EOD) ВПС Південної Кореї перевіряє безпілотник, одягнений у "бомбовий костюм", призначений для захисту персоналу від можливої вибухівки, яку несе дрон.