ua en ru

"Вагнерівці" виходять з Бахмута. В Британії спрогнозували подальший сценарій

"Вагнерівці" виходять з Бахмута. В Британії спрогнозували подальший сценарій Фото: після відновлення "вагнерівці" продовжать наступальні дії на Донбасі (Getty Images)

Сили ПВК "Вагнера", ймовірно, почали відходити з деяких своїх позицій навколо Бахмута. Найманці можуть продовжити наступальні операції на Донбасі коли відновлять свої сили.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Британська розвідка нагадує, що 25 травня 2023 року засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що розпочато виведення його сил із Бахмута та передача позицій Міністерству оборони Росії, яке триватиме до 1 червня 2023 року

"Заступниця міністра оборони України також підтвердила ротацію "Вагнера" на околицях міста. Станом на 24 травня 2023 року сили так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), ймовірно, увійшли в місто, щоб розпочати розмінування", - допускають в розвідці Британії.

Там звернули увагу, що останніми тижнями частини 31-ї бригади Повітряно-десантних військ (ВДВ) Росії, ймовірно, перемістилися з району Сватове-Кремінна для підсилення флангів Бахмута.

"Українські сили зайняли 20 квадратних кілометрів на флангах Бахмута станом на 16 травня 2023 року. Ротація сил "Вагнера", ймовірно, триватиме контрольованими фазами, щоб запобігти обвалу в осередках навколо Бахмута", - вважають британці.

В розвідці Британії вважають, що попри ворожнечу Пригожина з Міноборони Росії, "вагнерівці", ймовірно, будуть використані для подальших наступальних операцій на Донбасі після відновлення своїх сил.

Бої за Бахмут і виведення "вагнерівців"

Нагадаємо, цього тижня засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що його найманці нібито "почали вихід" з Бахмута.

За його словами, "вагнерівці" передають регулярній російській армії контроль над Бахмутом", а самі нібито підуть у тилові райони "на відновлення".

Втім, як розповів РБК-Україна військово-політичний експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, Пригожин може вдатися лише до демонстративного виводу певної кількості своїх найманців, але про повний вихід навряд чи йде мова, оскільки армії РФ немає ким проводити "заміну".

Тому це більше нагадує фарс, який дозволяє Пригожину втекти "переможцем" з Бахмуту.

Але попри переможні реляції росіян, оборона Бахмута українськими Силами оборони триває на південно-західних околицях міста.

Аналітики зазначають, що динаміка боїв за Бахмут змінюється на користь України, тому Пригожин поспішив передати фронт регулярній російській армії, аби не асоціюватися з майбутньою поразкою РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.