ua en ru

"Укрнафтобуріння" вказала на порушення закону з боку голови "Укрнафти"

"Укрнафтобуріння" вказала на порушення закону з боку голови "Укрнафти" Фото: "Укрнафтобуріння" вказала на порушення закону з боку голови "Укрнафти" (Віталій Носач, РБК-Україна)

Голова ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький намагався змінити членів наглядової ради "Укрнафтобуріння", що представляли інтереси акціонерів компаній "АРЕС СИСТЕМС ЛТД та АРІАНА БІЗНЕС ЛІМІТЕД". Згідно з законом, до складу наглядової ради обираються акціонери, які представляють їхні інтереси, або незалежні директори.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний лист "Укрнафтобуріння" до керівництва "Укрнафти".

Як відомо, раніше Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку вже пояснювала, що згідно із статтею 72 Закону України "Про акціонерні товариства", до складу наглядової ради обираються акціонери або особи, які представляють їхні інтереси, або незалежні директори.

ПАТ "Укрнафта" є лише управителем майна, що тимчасово було передане Агентству із розшуку та менеджменту активів отриманих злочинним шляхом (АРМА) і не є акціонером ПАТ "ВК "Укрнафтобуріння", а тому не може діяти від імені акціонера.

"Зважаючи на той факт, що до листа не додано жодного належного документу, що підтверджує право ПАТ "Укрнафти" чи особисто Сергія Корецького представляти або діяти від імені належних акціонерів ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння", представники яких входять до складу наглядової ради підприємства, повідомляємо, що є всі достатні підстави вважати лист протизаконним та відповідно неналежним документом з питань обрання, зміни, припинення, тощо чинного складу своїх представників у наглядовій раді ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння", - повідомляє "Укрнафтобуріння" у своєму листі до ПАТ "Укрнафта" та його директора Сергія Корецького.

Також УНБ нагадує, що Національне антикорупційне бюро України наразі розслідує кримінальне провадження №52023000000000247 і співучасниками по якому можуть піти директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький та особи, що були вказані, як нові члени наглядової ради "Укрнафтобуріння".

Питання арешту судом та передачі в управління ПАТ "Укрнафта" арештованих активів не визнається та буде оскаржуватися в суді акціонерами "Укрнафтобуріння".

Крім того, мова йде про порушення керівництвом АРМА закону, і хоча останнє вже звільнено, власники УНБ намагатимуться притягнути їх до відповідальності за численні порушення закону.

Раніше акціонери ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" (УНБ) вже попереджали про порушення законодавства у разі призначення ПАТ "Укрнафта" нових членів наглядової ради за УНБ.