ua en ru

"Укренерго" вже відновило 80% пошкодженої обстрілами магістральної мережі

"Укренерго" вже відновило 80% пошкодженої обстрілами магістральної мережі Фото: в Україні відновили 80% пошкодженої мережі (Віталій Носач, РБК-Україна)

Із жовтня минулого року через терористичні атаки з боку Москви було пошкоджено 43% магістральних мереж. Станом на сьогодні повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Укренерго".

Як зазначили в прес-службі, понад 1200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. Понад 250 із них влучили в ціль. Обстріляні й зазнали різного ступеню ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції.

"Укренерго" вже відновило 80% пошкодженої обстрілами магістральної мережі

За оцінкою Світового банку й ПРООН, лише першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі "Укренерго" цьогоріч складають майже 1 млрд доларів.

Як зазначили прес-службі, "Укренерго" вже отримало майже 500 одиниць обладнання від країн ЄС, ще більше виготовляється та їде в Україну.

"Зараз електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень", - йдеться в повідомленні.