ua en ru

Україна та Польща спростили процедуру пропуску агропродукції через кордон

Україна та Польща спростили процедуру пропуску агропродукції через кордон Фото: Україна та Польща спростили процедуру пропуску агропродукції через кордон (Getty Images)

Україна та Польща спростили процедуру пропуску української агропродукції через кордон.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури України у Facebook.

"Україна та Польща домовились про скасування ветеринарного контролю для української агропродукції, яка прямує до польських портів або проїжджає країну транзитом", - ідеться в повідомленні.

Зміни почали діяти відсьогодні, 9 березня.

"Наявність такого контролю призводила до утворення великих черг на кордоні з Польщею, зокрема водії змушені могли очікувати понад 10 днів для проходження контролю. Скасування контролю дозволить скорити час очікування в 3-4 рази", - заявили у відомстві.

Зазначається, що спрощена процедура перевезення агропродукції для автомобільних перевізників діятиме в усіх пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, які працюють на пропуск вантажного транспорту.

Перевізники на пункті пропуску повинні будуть пред'явити інспекторам митниці CMR (транспортний документ міжнародного зразка). Після чого представник української митниці проставлятиме в CMR печатку, без якої польська митниця розгортатиме автівки та направлятиме назад в Україну. На польському боці вантажівки з транзитним товаром після прикордонного та митного контролю будуть опломбовані.

Зазначається, що плобми зніматимуть в уповноважених пунктах зберігання, розташованих у країнах, до яких прямувала українська агропродукція. Запис про прибуття вантажу в заявлене місце з метою зняття пломб буде доступний через систему NCTS.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна збільшила транзит зерна через Дунай.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.