ua en ru

Пріоритет до наступного саміту. Стефанішина про оновлену програму Україна-НАТО

Пріоритет до наступного саміту. Стефанішина про оновлену програму Україна-НАТО Фото: віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина (Віталій Носач, РБК-Україна)

Оновлена річна програма Україна - НАТО буде пріоритетною і має бути виконаною до саміту Альянсу у Вашингтоні у 2023 році.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявила віце-премʼєр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі національного телемарафону.

"Якраз ми ведемо консультації про те, що це буде за документ. Важливо, що він буде схвалений у двосторонньому форматі. Це буде коротка програма", - розповіла Стефанішина.

За її словами, під час саміту у Вільнюсі було проведено декілька зустрічей, на яких обговорювалось дане питання.

"Ми домовилися, що в першу чергу ми будемо концентруватися на блоках, які стосуються взаємосумісності та невійськової допомоги Україні. Це побудова сумісних з НАТО систем, зокрема протиповітряної оборони, це питання управління певними ресурсами, це питання реабілітації та питання імплементації стандартів НАТО в обороні", - сказала вона.

Віце-премʼєр-міністр зауважила, що дана програма буде пріоритетною та діятиме мінімум до саміту НАТО у Вашингтоні.

"Домовилися, що з наступного тижня почнемо формувати бачення", - підкреслила вона.

Вступ України до НАТО

Нагадаємо, наша країна прагне вступити до НАТО, оскільки вважає такий крок найкращим для забезпечення власної безпеки. Зокрема, вступ до НАТО передбачає, що напад на нашу країну розцінюватиметься як напад на весь Альянс.

Це необхідно, щоб стримати Росію від повторного вторгнення після завершення війни.

12 липня у Вільнюсі завершився саміт НАТО, на якому союзники вирішили ухвалити нашу країну без виконання плану дій щодо членства.

З усіма результатами саміту для України можете дізнатися у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.