ua en ru

Трамп прибув до в'язниці і здався у справі про втручання у вибори

Трамп прибув до в'язниці і здався у справі про втручання у вибори Фото: Дональд Трамп (Getty Images)

Колишній президент США Дональд Трамп прибув до в'язниці в Атланті, щоб здатися у справі про втручання в вибори в штаті Джорджія.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Експрезидент США прибув до в'язниці округу Фултон в Атланті зі свого гольф-клубу у Нью-Джерсі, щоб здатися. Трампу висунули більше десятка обвинувачень у зв’язку з його спробами скасувати результати виборів у Джорджії в 2020 році.

Трампа помістили під варту та засудили

Як стверджує CNN, записи про ув’язнення показують, що колишнього президента Дональда Трампа заарештували та помістили у в’язницю округу Фултон.

Шериф округу Фултон Пет Лабат заявив, що всі 19 обвинувачених у справі про втручання в вибори у Джорджії пройдуть такий самий процес, що й будь-який інший обвинувачений у кримінальних справах в окрузі.

Трампа звільнили під заставу

Як повідомляють у в'язниці округу Фултон, Дональда Трампа звільнили під заставу. У СІЗО він пробув близько 20 хвилин.

Варто зазначити, що 22 серпня після зустрічі адвокатів Трампа із офісом окружного прокурора, колишній президент погодився внести заставу в розмірі 200 тисяч доларів.

Судові справи проти Трампа

Проти експрезидента Сполучених Штатів відкрито кілька справ, зокрема в квітні Велике журі визнало його причетним до виплати 130 тисяч доларів порноакторці Стормі Деніелс.

Також, Трампу було пред'явлено звинувачення у 37 пунктах в справі про "секретні документи", які виявили в нього у маєтку. За це йому загрожує від 20 років ув'язнення.