ua en ru

Трамп погрожує помститися критикам у разі перемоги у президентських виборах, - WP

Трамп погрожує помститися критикам у разі перемоги у президентських виборах, - WP Фото: колишній президент США Дональд Трамп (GettyImages)

Колишній президент США Дональд Трамп, у разі перемоги на виборах, уже вирішив, кого хоче притягнути до суду. Деякі люди - колишні чиновники з його кабінету.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

У разі перемоги на виборах Трамп планує розправитися з критиками та встановити контроль над мін'юстом, а також розгорнути війська у день інавгурації.

Трамп уже зараз каже, кого він хоче залучити до суду. Це колишні чиновники його кабінету, які не приховують критики Трампа.

Це екс-голова апарату Білого дому Джон Келлі, екс-прокурор Вільям Барр, колишній головнокомандувач генерал Марк Міллі. Крім того, Трамп говорив про притягнення до відповідальності посадових осіб із ФБР та Міністерства юстиції.

Трамп хоче призначити судове переслідування Байдена та його родини. Якщо він стане президентом, він призначить спеціального прокурора, щоб зайнятися цією справою.

Прихильники Трампа готуються до заворушень у день інавгурації. Вони хочуть використати армію, щоб придушити протести. Для цього вони розробляють план із проектами указів, які допоможуть у цьому.

Видання зазначає, що Стівен Ченг, представник кампанії Дональда Трампа, не відповів на запитання, які конкретні дії зараз обговорюються в їхній команді. Водночас, він зазначив, що Трамп зосереджений на тому, щоб "розгромити своїх опонентів" на праймеріз, а потім перемогти Байдена.

Вибори президента США у 2024 році

Вибори заплановані на 5 листопада 2024 року. Чинний президент США Джо Байден уже висунув свою кандидатуру. Спочатку йому доведеться виграти внутрішньопартійні вибори (праймеріз). Конкурентом стане кандидат у президенти США 2020 Маріанна Вільямсон.

Дональду Трампу належить битися на праймеріз із 11 кандидатами. Серед них губернатор Північної Дакоти Дуг Бергам, губернатор Флориди Рон Десантіс, віце-президент США Майк Пенс та сенатор Південної Кароліни Тім Скотт.

Дональд Трамп вважається фаворитом президентської кампанії у таборі республіканців. При цьому він продовжує наполягати, що вибори 2020 року були у нього "вкрадені", а судові процеси у кількох штатах із звинуваченнями у шахрайстві називає політичним переслідуванням.

Однак США можуть дискваліфікувати Трампа на вибори 2024 року. Розпочався судовий процес.

Раніше ми повідомляли, що президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю каналу NBC News сказав, що приділив би Трампу 24 хвилини. За цей час український лідер пояснив би, чому війна не закінчиться за сценарієм Трампа.