ua en ru

Світоліна вибила одну та вийшла на іншу росіянку на "Ролан Гарросі-2023"

Світоліна вибила одну та вийшла на іншу росіянку на "Ролан Гарросі-2023" Фото: Еліна Світоліна стала співавторкою драми на турнірі "Великого шолома" (Getty Images)

Перемогою українки Еліни Світоліної завершився матч третього раунду Відкритого чемпіонату Франції проти російської тенісистки Анни Блінкової.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

Roland Garros, 1/16 фіналу, жінки

Блінкова – Світоліна – 1:2 (6:2, 2:6, 5:7)

Дебют зустрічі склався для українки невдало. Вона віддала перший же гейм на власній подачі. І хоч далі Світоліна з брейком зуміла вирівняти становище (2:2), але психологічну перевагу росіянки не похитнула. Блінкова доволі швидко зі ще двома брейками закрила сет.

Утім, цим лише розгнівала екс-першу ракетку України. Світоліна розпочала заново з другої партії. Відповідь української тенісистки була приголомшливою. Вона виграла 5 (!) геймів поспіль, зокрема і три на подачах нейтральної росіянки. Блінкова зуміла лише уникнути повного розгрому, розмочивши рахунок під кінець сету.

Окреслила бажання перемогти Світоліна на старті вирішальної партії. Російська тенісистка ледве відіграла брейк-пойнт у першому геймі. Проте, в третьому вже не змогла опиратися українці. Однак, повернулася у гру завдяки брейку в середині сету (3:3).

Перебіг подій став драматичним. Спершу суперниці набрали по пункту на власних подачах. Далі Світоліна ззовні легко оформила надзвичайно важливий брейк і вийшла вперед. Та перевагою "свого" гейму вітчизняна тенісистка не скористалася, віддавши подачу Блінковій. Довелося ще раз брати подачу росіянки, а потім не без проблем реалізувати матч-пойнт на власній.

У наступному колі Світоліна зустрінеться з наступною уродженкою РФ – Дарією Касаткіною. Дев'ята сіяна на "Ролан Гарросі" російська тенісистка легко впоралася з американкою Стернс у двох сетах (6:0, 6:1). Матч відбудеться 4 червня.