ua en ru

В уряді Британії перестановки. Голову МВС звільнили після скандалу, а МЗС очолить екс-прем'єр

В уряді Британії перестановки. Голову МВС звільнили після скандалу, а МЗС очолить екс-прем'єр Фото: Ріші Сунак, прем'єр-міністр Великої Британії (Getty Images)

В уряді Великої Британії проводяться перестановки. Прем'єр-міністр Ріші Сунак оновлює склад Кабміну, і вже призначені нові очільники МВС та МЗС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Перестановки проводяться на тлі підготовки до загальних виборів, які можуть відбутися протягом наступних 12 місяців.

Новим міністром внутрішніх справ було призначено Джеймса Клеверлі, який раніше очолював Міністерство закордонних справ.

Пере тим сьогодні вранці була звільнена Суелла Браверман з посади глави МВС.

Джеремі Хант, призначений міністром фінансів ще під час прем'єрства Ліз Трасс, нині все ж зберігає свою посаду, розповіли на Даунінг-стріт.

Колишній прем'єр-міністр Девід Кемерон став новим міністром закордонних справ. Таке рішення Сунак ухвалив після заяви колишнього керівника цього відомства Бравермана про звільнення через скандал.

Що передувало

Минулого тижня Браверман написала газетну статтю, де розкритикувала дії поліції в Лондоні під час спірного пропалестинського маршу на честь Дня перемир'я.

Після цього чиновницю звинуватили у підриві "оперативної незалежності поліції" та довіри суспільства до неї. Критики як з опозиційних партій, так і з членів консерваторів назвали коментарі Браверман "образливими" та "підбурювальними". Прем'єр Сунак був вимушений реагувати на ситуацію.

Оцінки перестановок в уряді

У публікації в соціальних мережах Консервативної партії Британії стверджується, що сьогоднішня перестановка Сунака "зміцнює його команду в уряді для прийняття довгострокових рішень для світлого майбутнього".