ua en ru

Суд над Трампом. Прокуратура хоче пришвидшити початок процесу

Суд над Трампом. Прокуратура хоче пришвидшити початок процесу Фото: Дональд Трамп (GettyImagеs)

Федеральні прокурори прагнуть розпочати судовий процес проти колишнього президента Дональда Трампа вже у січні 2024 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Мова йде про справу, яку було порушено щодо втручання Трампа у вибори 2020 року. Як заявили в прокуратурі, представлення доказів у судовому процесі займе "не більше чотирьох-шести тижнів".

"Дата судового розгляду 2 січня підтвердила б сильну зацікавленість громадськості у швидкому судовому розгляді - інтерес, гарантований Конституцією та федеральним законом у всіх випадках, але особливо важливий тут, де підсудного, колишнього президента, звинувачують у змові з метою скасування законних результатів президентських виборів 2020 року, перешкоджають засвідченню результатів виборів та знецінюють законні голоси громадян", - заявили прокурори.

Ймовірно, суддя федерального суду у Вашингтоні Таня Чуткан остаточно визначить дату судового засідання до кінця цього місяця. Що стосується іншої справи у відношення Трампа та секретних документів, прокуратура хоче перенести судовий розгляд до закінчення президентських виборів.

Справи проти Трампа

Звинувачення у справі про штурм Капітолію стало третьою справою, яку порушили проти Трампа. Так, 4 квітня цього року велике журі присяжних визнало Трампа причетним до виплати 130 тисяч доларів порноакторці Стормі Деніелс.

А 9 червня йому було пред'явлено звинувачення щодо 37 пунктів справи про "секретні документи", які виявили в його маєтку "Мар-а-Лаго".

Докладніше про те, за що судять екс-президента США і чи збереже він шанси на вибори, читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.