ua en ru

Суд обрав запобіжний захід екс-нардепу Арістову

Суд обрав запобіжний захід екс-нардепу Арістову Фото: Юрій Арістов (facebook com yuaristov)

Суд сьогодні, 28 липня, обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Юрію Арістову.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державне бюро розслідувань.

"Печерський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання народному депутату", - йдеться у повідомленні.

Він підозрюється у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів для організації елітного відпочинку на островах в Індійському океані.

Що цьому передувало

Нагадаємо, що 27 липня за матеріалами розслідування ДБР та СБУ Генеральний прокурор повідомив йому про підозру за ч. 1 ст. 366 КК України.

"Працівники ДБР встановили, що народний обранець вніс до офіційних документів завідомо недостовірні відомості щодо терміну його перебування за кордоном, мети відрядження, країни перебування та часу повернення до України", - пишуть правоохоронці.

Відпочинок на Мальдівах

Це було зроблено для організації відпочинку нардепа з родиною в одному із фешенебельних готелів у Мальдівській Республіці. ДБР розслідує законність цього "візиту" народного депутата на Мальдіви під час війни.

Слідчі Бюро з'ясовують яким чином народний депутат України зміг опинитися на курортному відпочинку попри заборону на виїзд посадовцям за кордон.

У середині липня 2023 року депутат перебував у одному з готелів приватного острова Ітхаафуші на Мальдівах. З жінкою та дітьми він до 22 липня відпочивав у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives.

Що вже встановило слідство

Слідство підтвердило, що у період з 05 червня по 22 липня 2023 року депутат перебував за межами України. Депутат згідно з документами виїхав на три дні до Польщі на підставі службового відрядження для поглиблення двостороннього співробітництва нашої держави з Урядом Литовської Республіки.

10 липня 2023 року, перебуваючи за кордоном, депутат дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів Києва до 19 липня 2023 включно.

"При цьому, до електронної системи охорони здоров’я було ймовірно внесено недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався", - додали у ДБР.