ua en ru

Стало відомо, коли у Миколаєві завершиться опалювальний сезон

Стало відомо, коли у Миколаєві завершиться опалювальний сезон Фото: стало відомо, коли у Миколаєві завершиться опалювальний сезон (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Миколаєві закінчиться опалювальний сезон після того, як середньодобова температура три дні поспіль буде перевищувати +8 градусів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради Сергія Бездольного у коментарі "Суспільному".

Департамент ЖКГ вже підготував відповідний проєкт рішення щодо завершення опалювального сезону, тепер його має затвердити виконком міської ради.

Бездольний зазначив, що засідання виконкому Миколаївської міськради проходять раз на два тижні.

"Якщо буде зафіксована стала температура понад 8 градусів, а виконком тільки відбувся, то мер має право зібрати засідання поза розкладом й не чекати два тижні", - сказав директор ЖКГ.

Водночас начальник відділу прогнозування та гідрометеорологічного забезпечення Миколаївського гідрометцентру Олена Корольова зазначила, що згідно з прогнозом, з 21 березня у місті встановиться тепла погода.

Так, на 17 березня середньодобові температури прогнозуються на рівні 6 градусів, на 18 та 19 - 7 градусів, 20 - 7,5 градусів. А з 21 березня і до кінця місяця прогнозують 8-9 градусів. Проте синоптики не можуть передбачити, яким буде квітень.

Як повідомлялося раніше, з 20 березня у деяких областях України можуть завершити опалювальний сезон.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.