ua en ru

США прискорили поповнення запасів зброї для передачі Україні

США прискорили поповнення запасів зброї для передачі Україні Фото: США прискорили поповнення запасів зброї для передачі Україні (mil.in.ua)

Армія США прискорює процес придбання зброї для поповнення американських запасів, виснажених постачанням зброї до України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters .

Дуг Буш, головний закупник зброї для армії США, заявив, що прискорення роботи з укладання контрактів залежить від одночасного виконання процесів, які раніше виконувались послідовно, і засноване на уроках, вилучених з пандемії коронавірусу.

Сполучені Штати уклали контракти з виробниками зброї на суму близько 1 мільярда доларів з другої половини жовтня, переважно на боєприпаси та ракети, що свідчить про прискорення темпів прийняття рішень щодо контрактів.

США уклав контракт на 477 млн доларів з компанією Lockheed Martin.

За словами Буша, цей темп скорочення перевищує внутрішні контрольні показники швидкості видатків Пентагону на 15%.

Раніше повідомлялося, що в міру настання першої повноцінної зими в період війни Росії та України в США закінчуються деякі високотехнологічні системи озброєння та боєприпаси, які можна передати Києву.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що Україна за результатами зустрічі координаційної групи "Рамштайн-7" отримає системи ППО, снаряди для РСЗВ, ствольну артилерію, снаряди, а також зимове спорядження.

Також раніше ми писали, що адміністрація президента США Джо Байдена просить Конгрес виділити ще 37,7 млрд доларів як екстрену допомогу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.